Nu Live

Welkom In Het FeestCafe Een lekker gezellig feest met heerlijke muziek

Home

Zangeres Sevdaliza profiteert van topsportverleden Original Source

16 mei 2017 Muziek nieuws


“Je leert jezelf pushen, verder te gaan dan je dacht dat je kon”, zegt de 29-jarige Sevda Alizadeh in gesprek met de Volkskrant.

“Ik ben een doorzetter en kan goed focussen: messcherp zijn in de studio, tien, elf uur per dag, als het moet, met oog voor detail.”

Alizadeh, wier debuutalbum op 26 april verscheen, is op dit moment bezig aan een kleine wereldtournee en speelt woensdagavond in Amsterdam. Maar de zangeres voelt zich niet per se Nederlands: “Ik zit thuis of in de studio, ga zelden uit en reken mezelf niet tot een scene. Toen ik serieus met muziek aan de slag ging, was internet mijn podium. Ik hoor nergens bij.”

Iran

Met haar geboorteland lijkt de connectie iets sterker te zijn: “Ik was nog maar klein toen ik naar Nederland kwam en herinner me vrijwel niets meer van Iran, maar het zit blijkbaar toch in mijn genen. De laatste jaren luister ik veel naar de Iraanse zangeres Googoosh, die prachtige muziek heeft gemaakt. Plotseling hoorde ik het: die intervallen, die melodieuze sprongen in de zang, dat doe ik ook, terwijl ik haar pas in Nederland heb ontdekt.”

Door: NU.nl

Share