Nu Live

Your Wake Up Call

Home
  • Home
  • Muziek nieuws
  • Componist John Williams maakt ook muziek voor negende Star Wars-film Original Source

Componist John Williams maakt ook muziek voor negende Star Wars-film Original Source

10 januari 2018 Muziek nieuws


Dat meldtVariety.

Williams wordt binnenkort 86 jaar, maar is nog altijd actief in de filmwereld. Zo levert hij elk jaar nog de soundtracks van zeker twee films. De Amerikaan geldt als een van de grootste componisten van de twintigste eeuw.

Williams is onder andere verantwoordelijk voor de soundtracks van Schindler’s List, Home Alone en alle acht Star Wars-films. Voor zijn werk werd Williams vijftig keer genomineerd voor een Oscar. Het beeldje won hij vijf keer, waaronder รฉรฉn Oscar voor The Phantom Menace, het eerste deel uit de Star Wars-reeks.

Op dit moment draait het achtste deel in de reeks, The Last Jedi, in de bioscopen.