Nu Live

Your Wake Up Call

Home

Interview met zangeres Rena Scott

17 juni 2018 Music Power Radio Nieuws


Rena werd op 22 augustus 2016 opgenomen in de R & B Hall Of Fame.  De carrière van Rena Scott blijft evolueren met haar nieuwe single ‘Until You Come Back To Me’ (Cover Remake) op haar eigen onafhankelijke platenmaatschappij Amor Records.  Ze heeft in 2017 een nieuwe remix uitgebracht van de Nederlandse producer BM genaamd “Remember” And “A Love Thang” op TheRoomRecording Label.

Interview met Rena Scott

01. Vertel iets over jezelf?

Ik kom uit Detroit, Michigan. Ik ben geboren in Hamtramck, Michigan, een kleine voorstad van Detroit. Ik ging naar de lagere school in Hamtramck en daarna naar de Highland Park-scholen waar ik mijn middelbare school afstudeerde

02. Waar en hoe begon je zangcarrière?

Ik begon te zingen in een jongvolwassen baptistenkerkkoor in Detroit, genaamd Elyton Baptist Church, waar de koordirigent ontdekte dat ik op 12-jarige leeftijd kon zingen. Een koorlid deed mee aan een belangrijke Talent-wedstrijd in Detroit. Het werd elk jaar gesponsord door een Black Owned Radio-station genaamd WCHB. Ze kozen 10 acts uit 500 mensen die auditie deden. Ik was een van de gelukkige. Ik was 13 jaar oud. Het was een belangrijke fase in het historische Fox Theatre in 1968. Ze hadden altijd een grote band of artiest die de het zo belangrijk maakte. Dat jaar waren het de Temptations met alle oorspronkelijke leden. David Ruffin, Eddie Kendrick’s enz. Ik was zo opgewonden om voor het eerst op hetzelfde podium te staan. Ik wist toen dat ik in de muziekindustrie wilde zijn. Ik begon te zingen in lokale nachtclubs in Detroit en de omliggende gebieden. Mijn moeder was mijn manager. Ik opende voor vele geweldige Motown-acts zoals de Temptation, Four Tops, Originals, Undisputed Truth en vele anderen.

03. Je eerste single was Just For not That That Boy in 1971, wie was daar verantwoordelijk voor?

Ik werd ontdekt in een van de nachtclubs in Detroit door een lokaal productiebedrijf genaamd “Uptight Productions”. Ze hebben me ondertekend voor een deal van drie nummers. Ze namen me mee naar de studio en namen de 3 liedjes op. Ze plaatsten me toen met “Epic Records” die de 3 singles uitbrachten. De eerste single was I Just Can not For That That Boy geschreven door George Mc Gregor.

04. Je eerste grote hit was in 1978, duet met Michael Henderson. Hoe kwamen jullie met elkaar in contact?

Michael was op zoek naar een vrouwelijke R & B-zanger om “Take Me I Yours” op te nemen. Zijn voormalige vrouw zag me zingen in een van de clubs in Detroit en vertelde hem over mij. We ontmoeten elkaar en praten erover. We gingen toen naar de studio waar we microfoons tegenover elkaar hadden staan, zodat we van elkaar konden vibreren. Ze gebruikten de eerste take van het nummer voor de goede orde. Het ging naar # 3 in de R & B-hitlijsten in 1978. Ik toerde toen door heel Amerika met hem. We traden op op hetzelfde podium als George Benson, Natalie Cole, Patty Label en vele andere geweldige acts.

05. Wat vind je leuk om naast het leven als zangers te doen?

Zorg voor andere artiesten om een platendeal te geven en investeerders te zoeken om mijn muziek te de investeren, te promoten en op de markt te brengen.
Ik zou graag meer concerten en shows over de hele wereld willen krijgen. Voer commerciële jingles uit en handel in films en tv.

06. Wat zijn je favoriete artiesten / bands op dit moment?

Bruno Mars, Frankie Beverly en Maze, Isley-broers Mary Mary en vele anderen.

07.Je eerste album was in 1979 met twee topschrijvers / producers Reggie Lucas en James Mtume. Hoe ben je in contact gekomen met deze twee heren?

Michael Henderson had een contract getekend bij Buddah Records en “Take Me I Yours” deed het heel goed voor hen. Ze gaven me toen bij een platencontract en brachten het dynamische R & B-schrijver / producer-team Mtume en Reggie Lucas binnen om mijn eerste album “Come On Inside” met Live Strings and Horns te produceren.

08. Waar kunnen we je in de toekomst als zangeres tegenkomen?

Blijf geweldige muziek maken en werk samen met andere artiesten. Schrijf meer liedjes met andere schrijvers en producers. Meer concerten en shows uitvoeren.

09. Met welke artiest zou je graag willen werken?

Bruno Mars, Baby Face, David Foster, Kenny G

10. Wat is het beste nummer dat voor jou is geschreven?

We Can Make It Better and If I Had A Chance op mijn Come On Inside-album.


Share