Blog

FRERIK DE SWETSER – ‘Mei it Boatsje Fourt’

today21 juni 2024 6

Achtergrond
share close

Frerik komt op 21 juni uit met een super zomers Friestalig lied getiteld: “Mei It Boatsje Fuort”. De tekst voor dit lied bedacht hij toen hij de Engelse versie “I was on a boat that day” hoorde “op” spotify. Doordat Frerik naast de muziek nog een grote hobby heeft namelijk oude sleepboten en opduwers was het lied meteen herkenbaar en de Friese tekst was dan ook zo geschreven. Samen met producer Chiel Platje dook Frerik de studio in en werkten zij dit muzikale hoogstandje uit tot wat het nu is. Het verhaal gaat over een aflopende relatie waarin de vrouw de stekker eruit trekt en de man het eigenlijk geen reet kan schelen omdat hij mooi met zijn maten te varen is en het prachtig mooi weer is. Als dát geen feestje wordt?

BIOGRAFIE

Frerik is in Friesland inmiddels een bekende verschijning. Dit natuurlijk dankzij het grote succes van zijn mega-hit: “Iderien wurdt bekend behalve ik”. Frerik wist als outsider in 2016 met dit nummer de derde plaats van de Fryske top 100 te halen. Inmiddels is de clip op YouTube al meer dan 200.000 keer bekeken. Dankzij het succes van dit lied is Frerik inmiddels overal een graag geziene
gast en is hij in Friesland geen onbekende meer. Na deze succesvolle single volgden “Bier falle litte” en “Ik wie blyn”. In juni van 2019 volgt er wederom een spraakmakende single. Afkomstig van zijn eerste cd album (Swetse en Swere) wordt de “Lelijkste man van de stad” in zowel het Fries als in het Nederlands uitgebracht. Frits Spits vond het liedje zó grappig dat hij het op 23 juni draaide in zijn uitzending op Radio 1. Later kreeg hij landelijk meer bekendheid doordat hij tweewekelijks liedjes begon te schrijven en te zingen voor het juice kanaal “Roddelpraat” van Dennis Schouten en Jan Roos.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%