Blog

Loek’s Band met ‘Three Chords and the Truth’ en ‘Three Chords and a Minor Fall’

today13 februari 2023 40

Achtergrond
share close

Twee liedjes die de oerknal vormen voor het ontstaan van het album ‘Loek Over The Country’ en te gelijk als single worden uitgegeven in Februari 2023

Loek’s Band bezingt met ‘Three Chords and the Truth’ de ingrediënten van de Country muziek.

Na drie albums ‘Loek Over Noord-Holland’ is singer-songwriter Loek Duinmeyer met het album ‘Loek Over The Country’ weer teruggekeerd bij zijn oude liefde de Country. Waarin hij in diverse stijlen van dit genre met zeventien eigen liedjes zijn American Dream beleefd. De derde Coronagolf en de film Wild Rose waren de aanleiding om zijn oude liefde voor Country muziek op een muziekalbum en in video op YouTube in beeld te brengen.

De film Wild Rose gaat over een iets te stoere meid uit Glasgow met een droom om Countryzangeres te worden in Nashville Tennessee. Loek was zelf in 1980 ook naar Nashville geweest en wist dus al dat ze dan nog wel eens van een koude kermis thuis zou kunnen komen uit deze droom. Maar je weet het maar nooit zei de gek!

Hierdoor werd ook zijn eigen American Dream om dit Country album te gaan maken geboren. In zijn boek ‘Musical van Water en Land’ had hij al eens geschreven over de Redrocks of Sedona in Arizona als spirituele plek waar hij de ingeving kreeg om de albums Loek over Noord-Holland te gaan maken. Voor dit Country album heeft hij daarom ook Sedona tot zijn Amerikaanse Home Town gekozen. In zijn American Dream is hij dus niet in café de Nieuwpoort in Alkmaar geboren. Maar in een Honky Tonk aan de rand van Sedona Arizona. Om van daaruit, al dromend als Country zanger, met zijn gitaar door Amerika te gaan trekken.

In de film laat Wild Rose een tattoo op haar arm zien die symbool zou staan voor countrymuziek met de letters ‘Three Chords and the Truth’. Loek kende deze spreuk, tot deze film toe, alleen als titelsong van een album van Van Morrison die de spreuk hierin ook in de Blues opnam. Maar songwriter Harlan Howard bedacht de uitdrukking “Drie akkoorden en de waarheid” om de noodzakelijke ingrediënten voor country muziek te beschrijven. Loek heeft voor zijn album nu ook een song met deze titel geschreven om het karakter Luke in zijn liedjesverhaal een rode draad te geven. Ook heeft hij er met het nummer ‘Three Chords and a Minorfall’ met een mineurval, een eigen draai aan de spreuk gegeven door er de alleszeggende tekst ‘Tells it All’ aan toe te voegen om hiermee de gevoelige snaar, die in dit muziekgenre verborgen zit, te benadrukken. Deze twee liedjes worden nu al uitgebracht op single in februari en in maart gevolgd door de single  ‘On the Road Again’. Dit is een truckersong,  net als het vorig jaar in maart ook al uitgebrachte ‘Radar Love By The Dashboard Light’ die net als meerdere liedjes al op zijn Loeksband YouTube kanaal zijn te vinden. Er volgen nog steeds nieuwe composities die Loek uit het verhaal van zijn droom moeten laten ontwaken en tot een release van dit album zullen leiden. ‘Binnenkort allemaal te zien in het ‘Loeksband YouTube Theater’ en te vinden op alle download en streaming sites.

Info & boekingen:          Loek Duinmeyer / www.loeksband.nl / info@loeksband.nl

Geschreven door Marcel Cammenga

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%