Blog

Twan Lijten – Jongen van het platteland

today13 februari 2023 68

Achtergrond
share close

Twan Lijten, “Net als z’n Brabantse collega Guus Meeuwis heeft hij een groot potentieel!”

Al op z’n zevende wist de Brabantse Nederlander Twan Lijten dat hij iets met muziek zou gaan doen. De gitarist-zanger ontwikkelde zijn eigen stijl: levenspop. “Als je liedjes afwisselt met mooie verhalen, dan is dat de puurste vorm van muziekbeleving. Dat is ook wat ik de mensen meegeef als ik op een podium sta in een theater of wanneer ik me laat begeleiden door mijn liveband. Mijn optredens zijn nooit identiek. Ik ga mee in mijn publiek. Het geeft mij inspiratie. De toeschouwers bepalen voor een groot deel welke liedjes ik zing. Er is op voorhand wel een setlist, maar tijdens mijn optreden gebeurt het vaak dat ik nog liedjes en verhalen wissel van positie. Dat maakt het net zo leuk en zo uniek”, zegt Twan enthousiast.

Levenspop

‘1000 Redenen’, ‘Saskia’, ‘Alleen, alleen’ en ‘Als je alles’ zijn voorbeelden van liedjes die hij de voorbije jaren uitbracht. “Mensen vragen mij vaak: welk genre zing jij nu? Ik antwoord direct ‘Levenspop’. Nou, dat kennen we niet? Klopt, want ik heb het zelf bedacht!”, zegt Twan. Daarmee accentueert de Brabander nog maar eens z’n veelzijdigheid. “Mijn liedjes gaan over het leven. Het zijn geen smartlappen, maar wel liedjes die doorleefd zijn met menselijke verhalen, vaak met een Bourgondische achter- en ondergrond.” We moeten er wel aan toevoegen dat Twan een huzarenstukje realiseerde, want door te lopen, fietsen en moutainbiken is hij erin geslaagd 60 kilo kwijt te spelen.

Geschreven door Marcel Cammenga

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%