Niet gecategoriseerd

Dawn Rix brengt nieuw nummer ‘Worlds Collide’ uit na het winnen van meerdere prijzen’

today10 maart 2023 9

Achtergrond
share close

Lokale zangeres Dawn Rix reisde naar Nashville met plannen om op 6 maart haar nieuwe nummer ‘Worlds Collide’ uit te brengen. Haar platenlabel Emanant Music hielp haar het nummer helemaal opnieuw te produceren.

“Het nummer is vrolijk en leuk,” zei Rix. “Het is een soort liedje dat door de autoruiten rolt.”

Ze werd uitgenodigd om naar Nashville te reizen om de release van haar nieuwe nummer te vieren en het speciale billboard te zien opgaan dat zal helpen het te promoten.

Rix zingt al sinds ze een klein meisje was. Ze heeft gezongen voor een band genaamd Fastlane en zingt momenteel met Shockwave. Samen hebben ze overal in de Eastern Panhandle opgetreden en blijven ze hun volgers laten groeien. Ondanks haar groeiende carrière heeft Rix haar wortels stevig in West Virginia geplant.

“Ik heb een aantal geweldige fans”, zei Rix. “Telkens wanneer ik de kans krijg om naar Nashville te gaan, neem ik graag een paar van mijn vrienden uit West Virginia mee. Ze hebben me door de jaren heen zoveel steun betoond, ik had dit allemaal niet zonder hen kunnen doen”, zei ze.

Rix werd geboren in Baltimore, maar groeide op in de Eastern Panhandle van West Virginia. Sinds het begin van haar carrière heeft ze veel nummers geschreven en opgenomen, waaronder ‘Tennessee Miles’, dat prijzen heeft gewonnen, waaronder de Global Music Awards Bronze, 2022 ISSA Song of The Year Silver en Hutzler Music Award. Ze hoopt anderen te helpen groots te dromen en hun passies te volgen.

“Ik wil mensen aanmoedigen om hun dromen na te jagen”, zei Rix. “Als mensen zien dat ik, een meisje dat opgroeide in een klein stadje in West Virginia, haar passie volgt, hoop ik dat ze dat zien en ook hun dromen volgen. Dat is wat voor mij de echte prijs is. Zo meet ik succes.”

Rix heeft vele andere prijzen gewonnen, waaronder de 2022 Female Vocalist of the Year van de Who’s Hoo Country Music Award Show en de herfst 2022 Best Gospel Song voor “Bent Not Broken” als onderdeel van de World Songwriting Awards en meer.

Hoewel Rix ‘Worlds Collide’ niet heeft geschreven, heeft ze zelf veel andere nummers geschreven. Ze geniet van het proces van het schrijven van teksten en het creëren van de melodie van haar liedjes. Rix hoopt de rest van haar leven te blijven zingen en muziek maken.

“Ik denk dat muziek de universele taal van de liefde is”, zei Rix. “Toen ik opgroeide, luisterde ik naar allerlei soorten muziek. Ik stond bovenaan de trap liedjes van Annie te zingen en liep dan naar beneden en zong iets anders. Ik heb waarschijnlijk leren zingen voordat ik leerde spreken. Ik hou gewoon van de manier waarop muziek je laat voelen, ‘zei ze.

Veel mensen hebben contact met haar opgenomen om haar te bedanken voor haar muziek. Haar liedjes hebben veel mensen geraakt en bemoedigd als ze het moeilijk hebben.

“Als je je eigen muziek schrijft, gaat het meer om het vertellen van verhalen”, legt Rix uit. “Ik wil dat die verhalen de harten van mensen bereiken en ze zich beter laten voelen en aanmoedigen.”

Rix werkt sinds kort ook samen met Emanant Music als Artiest en Repertoire. Ze probeert andere getalenteerde artiesten te vinden die hun weg in de muziekindustrie proberen te vinden en helpt hen om een contract bij het label te krijgen. Ze vindt het leuk om geweldige muzikanten te zoeken en hen te helpen hun dromen waar te maken en hoopt andere West Virginia-muzikanten te blijven helpen om zich bij de industrie aan te sluiten.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%