Blog

Loek’s Band lanceert truckersong ‘On The Road Again’

today13 maart 2023 6

Achtergrond
share close

Singer-songwriter Loek Duinmeyer bezingt met ‘Three Chords and the Truth’ en ‘Three Chords and a Minorfall’ op zijn album ‘Loek Over The Country’ de ingrediënten van de Country muziek. In diverse stijlen van dit genre gaat hij nu verder in zijn American Dream waarin hij Sedona tot zijn Amerikaanse Hometown gekozen. Daarin is hij dus niet in café de Nieuwpoort in Alkmaar geboren. Maar in een Honky Tonk aan de rand van Sedona Arizona. Om van daaruit, al dromend als Country zanger, met zijn gitaar door Amerika te gaan trekken.

Één van die ingrediënten van de Country muziek zijn Trucker Songs. De single ‘On the Road Again’ is een truckersong, net als het in Maart 2022 al uitgebrachte ‘Radar Love By The Dashboard Light’.

Toen Loek in maart 2021 ‘On the Road Again’ schreef, zat daar een verwijzing in naar Radar Love van de Golden Earring. Maar door een persbericht en een daarop volgende gebeurtenis, op 11 maart 2021 over het einde van het bestaan van de popgroep Golden Earring door de ziekte A.L.S. van George Kooymans, kwam daar verandering in. Als fan van de Earring heeft hij deze verwijzing naar Radar Love als Truckersong toen als hommage voor George en de song Radar Love in een nieuw lied verpakt. Het is dus geen cover van Radar Love maar het gaat over deze gebeurtenis en het lied Radar Love. Als eerbetoon en herinnering aan deze gebeurtenis heeft hij deze precies een jaar later in Maart 2022 uitgebracht als single.

Nu in 2023 gevolgd door een remake van deze YouTube-clip samen met de clip en single ‘On the Road Again’. Dit is ook geen cover van de hit van Willie Nelson. Maar heeft wel een link naar deze song. Nadat dat hij dit lied in 1980 in Daytona Beach voor het eerst hoorde heeft hij dit lied in zijn repertoire opgenomen. Jaren later werd het pas een hit in Europa met de film On The Road Again. Deze film begint ook met een startende motor van de Willie Nelson Band die op tournee gaat door Amerika. Vanaf die dag heeft hij dit lied zelf ook altijd gezongen als hij met zijn band op weg ging. Op zijn countryalbum mocht daarom een eigen lied met deze titel niet ontbreken. De release van de single is 11 maart 2023.

Op zijn YouTube kanaal brengt hij zijn droom tot leven met door hemzelf gemaakte videoclips waarin elk lied een nieuw hoofdstuk is in zijn American Dream ‘Look Over The Country’ en tot een release van dit album zullen leiden. ‘Binnenkort allemaal te zien in het ‘Loeksband YouTube Theater’ en te vinden op alle download en streaming sites.

Info & boekingen: Loek Duinmeyer / www.loeksband.nl / info@loeksband.nl

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%