Blog

Hannes_Lanz – Beste Freunde

today23 maart 2023 2

Achtergrond
share close

“Voor mij is muziek meer dan alleen een hobby”, zegt Hannes Lanz op zijn sympathieke en nuchtere manier. Als je de Stiermarkse popzanger echter wat langer zijn oor leent, besef je al snel dat muziek een behoorlijke rol speelt in zijn leven – en niet alleen sinds hij in 2014 zijn solocarrière begon als Hannes Lanz. Al op jonge leeftijd begon de hobby van een kinderkoor een passie te worden. “Ik heb toen accordeon en drums geleerd omdat ik het belangrijk vind dat je als zanger minstens één instrument kunt bespelen.” Op 15-jarige leeftijd richtte Lanz zijn eerste band op waarmee hij talloze successen behaalde in het populaire veld en die hem ver buiten de grenzen van zijn geboortestad Fernitz leidde. Zelfs in Californië werd gespeeld. “Live optredens zijn altijd heel belangrijk voor me geweest en dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Enerzijds om tastbaar te zijn als kunstenaar en anderzijds omdat het altijd een heel bijzondere sfeer is. Als je live met je hart zingt, voelen mensen het, in welk land je ook op het podium staat”, zegt Hannes Lanz.

Na 25 jaar verliet de zanger de band en oriënteerde zich muzikaal in een nieuwe richting. De popzangeres Hannes Lanz was geboren. “Ik heb altijd genoten van componeren en teksten. Muziek is voor mij in zekere zin ook therapie en daarom heb ik gekozen voor een muziekstijl die ik niet alleen persoonlijk heel erg leuk vind, maar waarin teksten nog beter tot hun recht komen.” Zijn eerste singles als “Mitten im Leben” en “Geballte Kraft dein Herzens” hebben op indrukwekkende wijze laten zien dat Hannes Lanz niet alleen over dansbare discofoxnummers gaat. Met zijn “hartpersoon” en producer Hubert Molander (Marc Pircher, Beatrice Egli, Nockalm Quintet) lag de focus op eerlijke en nuchtere hits. Muziek moet ook onder je huid kruipen, zegt Lanz, en dat is precies wat de hits van Stiermarken doen.

In april 2018 bracht hij zijn eerste album “Es lebt in dir” (Tyrolis Music) uit, waarvan verschillende nummers met succes als singles werden losgekoppeld. Hoogwaardige muziekvideo’s voor alle singles werden uitgebracht op YouTube en de meeste nummers konden ook genieten van airplay in verschillende Oostenrijkse countrystudio’s. Hannes Lanz is ook te gast geweest op grote podia, dus hij speelde al in Bad Kleinkirchheim op vier “Wenn die Musi spielt” openlucht als openingsact en was te zien in het televisieprogramma “Folx Stadl” op Folx TV.

Profiel “Hannes Lanz”

Geboorteplaats: Fernitz
Geboortedatum: 23 juni
Hobby’s: Duiken, sport, muziek, reizen
Wat hij niet leuk vindt: geweld, oneerlijkheid, afgunst
Wat hij leuk vindt: mensen helpen, problemen oplossen, luisteren!
Favoriete drank: water, wijn
Favoriete gerechten: Aziatische gerechten, steak, diverse salades Favoriete zangers
: Nino de Angelo, Roger Cicero

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%