Blog

Mandy Smith – Happy Ending

today24 maart 2023 5

Achtergrond
share close

Zangeres Mandy Smith, geboren op 05-10-2006 in Zaandam, verhuisde in 2010 met haar moeder naar Leeuwarden waar ze vandaag de dag nog wonen. Haar jeugd is niet altijd even rustig verlopen, maar dat heeft haar ook wel weer gevormd tot de persoon die ze nu is. Voor haar jonge leeftijd heeft zij al een hele volwassen en open kijk naar de wereld dan menig leeftijdsgenoot. En misschien ook daarom kan zij zich zo goed inleven in bepaalde liedjes. Mandy speelt keyboard en heeft dat zichzelf grotendeels aangeleerd. Aan muzikaliteit geen gebrek en wie weet kan zij zichzelf in de toekomst ook begeleiden. Mandy zit inmiddels in haar laatste jaar van de HAVO en wil hier na graag pedagogiek gaan studeren. Ze hoopt in de toekomst vooral kinderen met een rugzak te kunnen helpen. Mandy zingt al van kleins af aan, heeft aan een aantal talentenshows meegedaan en in verschillende musicals gespeeld. Zingen is haar passie en ze vindt het dan ook geweldig om nu al haar 3e single uit te kunnen brengen. Hoeveel mensen kunnen dat zeggen op hun 16e?  Met haar unieke en volwassen sound weet ze mensen te raken.  Het bijzondere is dat haar songs worden geschreven door haar eigen moeder Christa Kortekaas en producer Michel Wijninga. Naast songwriter is haar moeder ook haar manager. Deze samenwerking maakt de band tussen Mandy en haar moeder heel speciaal.

Haar moeder raakte in 2019 fysiek volledig arbeidsongeschikt. Toen haar moeder op zoek ging naar bezigheden die wel binnen haar mogelijkheden lagen, werd dat muziek schrijven. Omdat haar moeder Mandy nog wat jong vond, ging ze in eerste instantie opzoek naar iemand anders om de songs te vertolken. Maar nadat Mandy een paar keer gevraagd had om een demo van de nieuwe songs in te zingen, stemde haar moeder toch in en met succes. Mandy bleek zo’n goede invulling te geven aan de songs, dat zowel haar moeder als producer Michel Wijninga enthousiast waren. Met deze bijzondere samenwerking hopen ze alle 3 dat ze zoveel mogelijk mensen bereiken met hun muziek en dat er voor Mandy een mooie carrière als zangeres op haar pad komt.

Na ‘Stay with me’ en ‘Better off without you’ is er dan nu: Happy Ending!  Een Engelstalige song met een jaren 80 vibe die gaat over het leven en de vicieuze cirkel waar wij als mensen in kunnen belanden. Denk aan onzekerheid, maar ook (meermaals dezelfde) fouten maken, het ontbreken aan zelfvertrouwen of in het vertrouwen hebben in jezelf enz.  Waarschijnlijk wel herkenbaar voor veel mensen en met name kinderen in hun puberteit. Hoe moeilijk is het om als puber keuzes te moeten maken, hoe zet je je neer in de maatschappij en hoe ga je als mens om met alle oordelen. Elke dag sta je weer voor nieuwe uitdagingen en moet je weer zien wat de dag brengt. En dat je dan denkt, waarom kan mijn leven niet een film zijn waarbij het allemaal makkelijker lijkt of dat meestal alles wel weer gewoon goed komt.

Website                                                          : www.mandyswebsite.com

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%