Blog

Siep en Anita – het kan me niets schelen

today4 april 2023 36

Achtergrond
share close

De muzikale carrière van Siep Grotenhuis begint in het jaar 1982, als drummer Jelle Rövenich hem vraagt om samen een nieuw duo op te richten. In die tijd is het nummer “Sweet, sweet Honeybee” van Tineke Schouten een grote hit, en daarvan wordt de naam van het duo afgeleid; De Honeyboys. Door de drukke werkzaamheden van Jelle (een baan in de beveiliging én buschauffeur) is Cor Brouwer ook regelmatig als drummer naast Siep op het podium te vinden.

In 1990 dient zich een nieuwe drummer aan; Auke de Vries, die een andere uitdaging zoekt na 6 jaar bij De Wiko’s te hebben gespeeld. Een klein jaar later krijgen de jongens versterking van een zangeres, Ellen van der Veer. Nu wordt het dan ook tijd voor een andere naam. Siep komt met het voorstel om een beetje creatief met de voornamen om te gaan en zo is de naam “De Sellina’s” een feit.

In de jaren die volgen worden er enkele CD’s uitgebracht, waaruit diverse hoogtepunten voortvloeien. Zo wordt het trio door een emigrantenclub geboekt om op 2 Friese avonden in het verre Texas te komen spelen, wat natuurlijk een geweldige ervaring is voor de muzikanten. Vliegreis, hotel, muziekinstrumenten,
alles hebben de gastheren voor hen geregeld. Een ander hoogtepunt is een optreden in het grootste theater van Nederland, het Gelredome te Arnhem, voor een 30.000 koppen tellend publiek!

Na zo’n 18 jaar als trio te hebben opgetreden, wordt in 2008 in goed overleg besloten om een punt achter deze samenwerking te zetten. “De Sellina’s” gaan vanaf 2009 als duo door het leven, met toetsenist/zanger en (mede)oprichter Siep Grotenhuis en drummer/zanger Luc(ky) de Jong. Vanaf het jaar 2013 gaan de heren steeds vaker alleen (solo) op pad waardoor de basis voor éénmansorkest Siep Grotenhuis wordt gelegd.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%