Blog

Mike D’Ancona is op zoek naar geluk en wil “Nooit meer alleen” zijn!

today7 april 2023 4

Achtergrond
share close

De tweede single die Mike D’ancona op het vertrouwde platenlabel Rood-Hit-Blauw uitbrengt, komt met het voorjaar in zicht, op het juiste moment. De zanger die eind 2022 besloot om na 8 jaar van afwezigheid de draad weer op te pakken, vond in Ronald Visch (RHB) een partner waarmee hij de komende jaren diverse projecten wil uitwerken. Daarnaast blijven producer Kees Tel en clipproducent Marcel Pennings deel uitmaken van het team die hem weer op de kaart gaan zetten. Een paar maanden geleden werd daar een begin aangemaakt met de carnavalsplaat ‘Heidi’.

De vervolgsingle ‘Nooit meer alleen’ is weliswaar een cover van de gelijknamige plaat die John de Bever meer dan 15 jaar geleden als tranentrekker uitbracht. Bijzonder in dit verhaal is ook te noemen dat die single destijds ook door platenmaatschappij RoodHit-Blauw gereleased werd. De versie van Mike kan bestempeld worden als een echte feestknaller waarin de boodschap nog beter tot zijn recht komt. Die draait namelijk om vriendschap en de vrolijke klanken helpen daar waarschijnlijk bij. Mike: ‘Ik kwam deze track bij toeval tegen op YouTube en luisterde aandachtig naar de tekst. Mijn eerste ingeving was dat dit muzikaal gezien veel vrolijker kon.

In mijn eigen homestudio heb ik een voorzetje gemaakt die ik vervolgens naar Kees Tel heb gestuurd om hem verder uit te laten werken. Het onderwerp “nooit meer alleen” kun je op verschillende manieren interpreteren. Toch is de belangrijkste boodschap die het nummer herbergt ervoor te zorgen dat je mensen om je heen kweekt die het leven aangenamer kunnen maken. Je ziet vaak bij oudere mensen dat ze eenzaam zijn. Vriendschap kan er dan voor zorgen dat je opvrolijkt en uiteindelijk een gelukkiger mens wordt. Het eindresutaat is echt heel gaaf geworden. Ik heb uiteraard ook op een eerlijke en nette manier toestemming gevraagd aan John en Kees om deze plaat uit te brengen. Officieel is dat helemaal niet nodig, maar ik vond dat wel gepast. Uiteraard gingen de mannen akkoord en wensten mij er heel veel succes mee.’

De CDsingle ‘Nooit meer alleen’ is vanaf 5 april 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Marcel Pennings, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.
Mike D’Ancona ….’Nooit meer alleen’ Een Rood-Hit-Blauw productie!

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%