Blog

Martijn Bakker band – ‘Little things’

today12 april 2023 9

Achtergrond
share close

Martijn Bakker (Enschede, 1987 – Arnhem) is een getalenteerde zanger, pianist en songschrijver die zichzelf liever omschrijft als een muzikant. Hij heeft een voorliefde voor een sound met een ‘soul bezetting’, maar kan ook goed solo uit de voeten achter zijn piano. Zijn muziek gaat over het leven, met thema’s als reizen, muziek, twijfels, verlies en liefde. Hij haalt inspiratie uit artiesten als Gregory Porter, Elton John, Frank Sinatra, Bill Withers en James Ingram. Na zijn studie zang aan het conservatorium in Enschede heeft Martijn opgetreden in diverse formaties, van Qatar tot Kiel en van Southampton tot Madeira.

Na een jaar zonder nieuwe muziek is het hoog tijd voor een nieuwe single van Martijn. ‘Little Things’ wordt officieel uitgebracht op donderdag 13 april, met de bijbehorende video die een week later zal verschijnen. Het nummer gaat over de kleine dingen in het leven die vaak veel waardevoller zijn dan zilver en goud. Martijn haalt inspiratie uit zijn eigen ervaringen, zoals wandelen in de natuur en reizen door Zuid-Afrika. Het koor aan het einde van het nummer is gezongen in het Zoeloe en betekent ‘kleine dingen in het leven’.

Martijn wordt bijgestaan door een getalenteerde band, bestaande uit Joost Visser (drums), Pieter Althuis (bas), Bas Phaff (gitaar), Jan Wessels (trompet) en Mark Lucassen (saxofoons). Het nummer is gemixt door Cristian Valkenburg en de mastering is verzorgd door Erwin Maas van eMastering. De video is gemaakt door Edwin Brouwer van @edmamawema.

Helaas is de video nog niet online.

 

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%