Blog

Denise Blum – Flügel aus Liebe

today15 april 2023 4

Achtergrond
share close

Al op 4-jarige leeftijd begon Denise gepassioneerd te raken door zingen. In 2007 speelde ze in de musical “Hexen Revue”. Nadat ze lid werd van het popkoor “The Golden Voices” van de Fürstenwalde Music School, besloot ze in 2008 te concurreren met andere zangers uit Brandenburg. De zangwedstrijd VOC, die ze in 2011 won, maakte dit mogelijk. Hiermee werd de basis gelegd voor haar solocarrière. Twee jaar later toerde ze door Brandenburg met Michelle Ryser.
Het nummer “Radio” van hun eerste maxi-cd zou het begin moeten zijn in de muziekwereld.
Met dit nummer volgde de overwinning naar de “Schlagerstimme” van Radio B2.
Hierdoor werden radiostations zich bewust van Denise.
Het daaropvolgende optreden op de SchlagerOlymp in Lübars, voor 22000 Schlagerfans, bracht de bevestiging om zich intensief aan de muzikale carrière te wijden. Met succes! In de zomer van 2015 werd het platencontract getekend bij Bogner Records in Rottach – Egern. Na “So will ich leben” (van het gelijknamige debuutalbum) en hun optredens op verschillende televisiestations, waaronder op de ARD “Immer wieder Sonntags”, volgt in 2019 de maxi-cd “Kunterbunt”. In november 2020 won Denise Blum in Ermelo de internationale Rode Loper Award in de categorie Schlager met het nummer “Wie ein wildder Orkan”. Een jaar later overtuigde ze als “Beste Schlagerzangeres” en ontving ze opnieuw de internationale Rode Loper Award in Nederland. Denise Blum ontving de 39e Rock &Pop Prijs van de Duitse Pop Stichting in de categorieën “Beste Schlagerzanger” en “Beste Schlagerzang”. Na de samenwerking met Bogner Records slaat de zanger nu nieuwe wegen in en start een samenwerking met het label “Schlagerhimmel”. We mogen benieuwd zijn!

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%