Blog

Perry Zuidam brengt ‘Ik wil een knoopje aan je bloesje zijn’ na 10 jaar opnieuw uit

today21 april 2023 3

Achtergrond
share close

Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties ziet de samenwerking met Perry Zuidam die in het begin van 2023 actief is als een enorme aanwinst voor zijn label. De aftrap start met de single ‘Ik wil een knoopje aan je bloesje zijn’. Tien jaar geleden bracht Perry dit nummer ook al eens uit en vond het tijd voor een opknapbeurt van de orkestband. Volgens Perry is dit, door Johnny Hoes geschreven lied, één van de meest aangevraagde verzoekplaatjes tijdens zijn optredens. De allereerste artiest die dit nummer in 1979 op single uitbracht was de Belgische zanger Joe Harris. Hij heeft ervoor gezorgd dat deze track, met name in het piratencircuit, erg populair werd. De Rotterdamse zanger schaamt zich er niet voor om covers uit te brengen.

Dat doet hij al jaren met heel veel succes. Vooral de herkenbaarheid van het publiek en het oppakken van dit soort liedjes door de Nederlandstalige radiostations spelen daarbij een belangrijke rol.
Perry: ’De doelgroep waar ik grotendeels voor zing kan dit ‘vergeten’ lied gewoon meezingen. Toch denk ik dat er ook genoeg mensen zijn die deze plaat niet kennen. Dat is dan ook precies de reden dat producer Laurens van Wessel een nieuw, verfrissend, hedendaags arrangement heeft gemaakt waarin veel live instrumenten zijn verwerkt. Ondertussen werk ik al ruim tien jaar samen met deze producer van Wesco Productions uit Zegge. We voelen elkaar aan en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Kwalitatief leggen we de lat heel hoog. Als ik op het podium sta ‘verkoop’ ik in principe mezelf en het product moet dan wel goed zijn.

Van ‘Ik wil een knoopje aan je bloesje zijn’ word je gewoon vrolijk. We hebben daarom bewust gekozen om deze single in het voorjaar uit te brengen’. Op zondag 26 november 2023 viert Perry zijn 25-jarige artiestenjubileum bij Theater Zuidplein in Rotterdam. Hij pakt groots uit met een live band én een showballet. Uiteraard zullen hits als ‘Adieu Cherie’, ‘Zwoele Zotte Zomer’ en ‘Toffe Jongens’ de revue passeren. Ondertussen is al 80% van de kaarten verkocht. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterzuidplein.nl

De CD-single ‘Ik wil een knoopje aan je bloesje zijn’ is vanaf 19 april 2023 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De clip, opgenomen door Patrick van der Scheer, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Perry Zuidam ‘Ik wil een knoopje aan de bloesje zijn’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%