Blog

Dee & d’Z – E.N.E.R.GY.

today29 april 2023 5

Achtergrond
share close

Wij zijn Dee & d’Z, zanger/songwriter en drummer/componist.

Samen creëren we inspirerende Nu-Jazz, vaak met behulp van akoestische instrumenten, op een funky manier.

In 2020 begonnen Bernadette Dengler en Hans-Peter de Zeeuw aan hun muzikale reis toen ze samenkwamen voor een schrijfsessie. Na een paar vergaderingen hadden ze een paar nummers klaar. Een jaar later gingen de twee naar de opnamestudio om hun muziek op te nemen.

Hun eerste single komt uit in het najaar van 2022.

Bernadette Dengler, geboren in Oostenrijk en woonachtig in Nederland, is een multitalent dat haar sporen verdiende in ballet, muziektheater en korte en lange termijn muzikale projecten. In 2020 nam ze contact op met Hans-Peter de Zeeuw a.k.a. d’Z met de vraag of hij samen songwriting deed. De rest is geschiedenis.

Enkele van Dee’s favoriete artiesten zijn:

Cyrrille Aimee, Mario Biondi en Søren Bebe

Hans-Peter de Zeeuw is drummer, componist en producer die een EP uitbracht onder zijn artiestennaam d’Z. Hij heeft gewerkt met Katie Léone (voormalig zangeres van Incognito en The Brand New Heavies), twee keer Grammy Nominee Sandra StVictor (bekend van haar samenwerkingen met Prince, Chaka Khan, Curtis Mayfield en vele anderen), naast andere vocalisten.

Enkele van d’Z’s favoriete artiesten zijn:

Jacob Collier, Gino Vannelli en Steely Dan.

 

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%