Blog

De Sommatie – Zo Nat

today5 mei 2023 11

Achtergrond
share close
De Sommatie….oftewel een aanmaning of nog beter, een laatste waarschuwing. Een waarschuwing waarvoor? Kijk naar de videoclip en luister naar het nummer. Het zal duidelijk worden dat de groepsnaam nauw verbonden is met de boodschap van het lied. Een betere groepsnaam is niet denkbaar. Tijd om iets meer te vertellen over “De Sommatie.” Het Project “De Sommatie” De Sommatie is geen band maar een samenwerkingsverband tussen een aantal muzikanten verspreid over Groningen en Drenthe. Het bizarre hiervan is dat een aantal van deze muzikanten elkaar nog nooit in levende lijve heeft ontmoet. Een aantal van de muzikanten kent elkaar alleen van het online muziek platform Jamulus. Middels dit platform kun je online met elkaar musiceren zonder elkaar te ontmoeten of zelfs te zien. Pas nadat de alle opnames achter de rug waren, is er nagedacht over de naam voor dit eenmalige project. De naam “de Sommatie” geeft een perfecte verbinding met het nummer “Zo Nat”. Zo Nat “Zo Nat” lag al vanaf 2013 bij Arie Franken op de plank. Tien jaar na dato heeft Arie besloten het nummer nieuw leven in te blazen en uit te brengen. Samen met toetsenist Rikus Oortwijn en bassist Henk Doeve (deze zaten eerder met Arie in o.a. Sjilt en Kangoeroe Plof) is de muzikale samenwerking uitgebreid met zanger Gerard Schippers (ook deels tekstschrijver), drummer Geert van Rijswijck en backing vocalisten Rob Scholtens, Anja Blouw en Paulien Muis. Deze vocalisten Rob, Anja en Paullien staan ook bekend onder de naam 2XY. Daarnaast is er aan het einde van het nummer ook nog een bekende Nederlander te horen met eenbelangrijke boodschap. Aktueel Opmerkelijk dat het nummer dus al 10 jaar oud is en nu pas wordt uitgebracht. Qua timing heel goed gekozen. Immers, op dit moment gaat er geen dag voorbij waarbij er aandacht gevraagd wordt voor het milieu en de klimaatverandering. “Zo Nat” niet bedoeld als protest of een vingerwijzing. Maar om op een luchtige manier het probleem onder de aandacht brengen.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%