Blog

Miracle Thomas -Not Desperate – Rob Hardt Mix

today12 mei 2023 2

Achtergrond
share close

Miracle Thomas is een Amerikaanse multi-genre zanger, songwriter en producer, vaak aangeduid als degene met de engelachtige stem. Ze begon te zingen op de prille leeftijd van drie met The Gems of Truth Gospel Choir”. Door middel van privélessen en studies in stem en drama, legde Miracle een solide basis voor haar muzikale carrière. Ze werd professioneel opgeleid door wijlen Dr. Napoleon Reed, een van de oorspronkelijke castleden in de Broadway Show “Carmen Jones”. Ze studeerde tien jaar klassieke zang onder zijn leiding en ontwikkelde een prachtige relatie met hem.

Miracle krijgt ook veel inspiratie van krachtpatsers als Gladys Knight, Patti LaBelle, Randy Crawford, The Emotions, Deniece Williams, Earth, Wind and Fire, The Temptations, Stevie Wonder, Kenny Rogers, Reba McEntire, Dolly Parton, Chuck Mangione, Babyface, BeBe en CeCe Winans, White Snake, operazangers Denyce Graves en Kiri Te Kanawa, wijlen Whitney Houston, Phyllis Hyman, Luther Vandross, Bob Marley en last but not least, de voormalige klasgenoot van haar oom en moeder, wijlen Carl Anderson, bekend van zijn nummer “Buttercup” geschreven door Stevie Wonder. Miracle verklaart: “Oom Carl was erg beschermend over me en wilde niet dat ik een muzikale carrière nastreefde. Hij praatte vaak met mijn moeder. Hoewel hij me niet ontmoedigde, gaf hij me geen groen licht omdat hij me probeerde te beschermen tegen onnodig drama. Ik ben gezegend dat oom Carl het altijd 100% heeft gehouden. Hij was niet bereid om zijn ziel te verkopen en hij probeerde de mijne te beschermen terwijl hij zijn stempel bleef drukken in de entertainmentindustrie.”

De getalenteerde Miracle Thomas werd gesteund en aangemoedigd door haar familie en goede vrienden om een opnamecarrière na te streven. Miracle was de eerste niet-gesigneerde artiest die te zien was in de televisieshow “Video Soul” met Donnie Simpson. Ze deed het uitstekend op Whitney Houston’s hit “Miracle”. Haar nummer “Find Someone New” kreeg airplay van Wendy Williams toen ze bij Power 99 Radio was; het nummer kreeg ook lovende kritieken van USA Today en Billboard.

Miracle nam een nummer op met de Billboard Charting-groep Wreck-N-Effect (Top Billin’/Remix) geproduceerd door wijlen Gene Griffin met de legendarische congaspeler Milton “Go-Go Mickey” Freeman. Miracle’s carrière begon nog meer te bloeien toen ze het voorprogramma werd voor onder meer Mary J. Blige, R. Kelly, Jodeci, Father MC, Regina Belle, The Manhattans, The Dells, II D Extreme, Kim Waters, Eric Roberson, wijlen Gerald Levert en vele anderen.

Miracle nam wat tijd vrij om haar zoon op te voeden en toen ze haar carrière opnieuw opstartte, ging ze door met het landen van verschillende # 1-hits op Amazon UK Top 100 met haar EP’s “Expect a Miracle I and II”; geschreven en geproduceerd door Miracle. Ze werkt samen met Rob Hardt, eigenaar van SedSoul Records/Duitsland en lid van de groep Cool Million. Hun eerste solo-samenwerking “I’m All You Need” was # 1 op Amazon UK Top 100, “If I Told You” was # 13 op de Amazon UK Top 100 en een remake “Sugar Free” piekte op # 5 op Amazon UK Top 100; dit nummer is geschreven en uitgevoerd door de groep Juicy. Miracle zegt: “Schrijven en opnemen met Rob is zo gemakkelijk en ik hou van zijn productie. Hij heeft een clean sound en levert elke keer weer kwaliteitsmuziek.”

Miracle heeft ook haar uitstekende veelzijdigheid getoond door samen te werken met Ian Greaves aan een House-album getiteld “Thomas & Greaves Project” op het B &G Intellect Music-label dat werd geproduceerd door Bentley “Bizzibee” Moore voor Bizzibee Recordings in het Verenigd Koninkrijk. Bizzibee brengt iets bijzonders met zijn muziekproductie; zeer vergelijkbaar met Miracle, er is geen doos; gewoon ruimte om muziek te cultiveren zonder beperkingen. Haar samenwerking met Soheil Benhadji Serradj uit Algerije was een succes. Het nummer “Stay With Me” was #2 op Amazon UK Top 100. Souheil produceerde ook de muziek voor Miracle’s nummer “We Need Each Other” en “All Around The World”. Miracle werkte ook samen met anderen aan afzonderlijke projecten: Dave Mascall uit het Verenigd Koninkrijk, een nummer getiteld “Brighter Day” en een nummer “I Wanna Be Your Girl” met DJ Mystique uit Londen. Dj Mystique staat bekend om zijn remixes; Dit was zijn eerste originele muziekcompositie.

Miracle zegt: “Ik waardeer echt de steun die ik heb gekregen van verschillende radiostations, deejays en al mijn fans. Ik kijk ernaar uit om mijn muzikale reis voort te zetten; groeien als artiest, songwriter en producer.”

Muzikaal gezien… Verwacht een wonder!

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%