Niet gecategoriseerd

Pierre de Haan – Kom schat

today12 mei 2023 3

Achtergrond
share close
Biografie Voor Pierre de Haan is zingen zijn lust en zijn leven. De geboren en getogen Amsterdammer heeft, met een altijd zingende moeder en zijn bekende zus Renée de Haan, muziek met de paplepel ingegoten gekregen. In het verleden brengt Pierre al enkele singles uit bij Polydor (“Kiezen of delen” 1993 en “Rosalie” 1994), Phonogram (“Koningin van de nacht” 1994), Ramshorn (“Dit is de laatste keer” 1995 en “Vannacht” 1995), Walrus Records (“Ik mis december” 1998 en “Hou me vast” 1998), Marlstone Records (“Slenteren door de Jordaan” 2000 en “Het Roetsjlied” 2001) en “Is er dan niemand” 2005 bij het label Discount Music. Vele van deze CD-singles stonden in de Nederlandstalige hitlijsten genoteerd en werden door de regionale en lokale radiostations heel goed ontvangen. Bij Ramshorn brengt Pierre in januari 1996 zijn debuutalbum “Kiezen of delen” uit. In 1997 vervolgde Pierre zijn carriére bij Walrus Records, waarbij in 1998 ook het CD-album “Geef me je liefde” wordt gereleased. In 2000 en 2002 volgen er twee samen met zijn vrouw Manon Stokman geproduceerde CD-Albums “Heerlijk Holland(s)” in 2000 en “Nachtenlang” in 2002, onder hun eigen label “Picobello Nederland“. Na de release van de single “Is er dan niemand” in april 2005 volgt aan het einde van datzelfde jaar het gelijknamige CD- en DVD-album met 12 mooie tracks. In 2006 produceert Pierre samen met zijn vrouw Manon Stokman een gecombineerd CD- album, genaamd “Een ameezing hollands feestje”. In al die jaren weet Pierre zijn populariteit te vergroten door samen met zijn vrouw Manon Stokman vaak op te treden in de vele zalen, die Nederland rijk is. Hij is een veel gevraagde artiest, die met passie de meestal speciaal voor hem geschreven levensliederen vertolkt. Bij de liefhebbers van het Nederlandstalige lied heeft hij al veel naam opgebouwd. Pierre zingt zijn nummers over het leven en de liefde met overgave en weet daarbij keer op keer weer te overtuigen met zijn krachtige, warme stem. De laatste jaren hebben zeker zijn vruchten afgeworpen en in mei van dit jaar staat er voor Pierre weer een mooi project op stapel. Onder zijn eigen label ViNL zal Pierre het nummer “Kom Schat” als single releasen. Dit is een track van zijn mooie CD-album “Geef me je liefde” uit 1998 geschreven door schrijver en zanger Rinus Ponsen. Na vele enthousiaste reacties en de vraag om het nummer als single uit te brengen is het er, 25 jaar na dato, dan toch van gekomen. De single is vernieuwd naar een prachtig eigentijds product met een fantastisch arrangement geproduceerd door topproducers Bram Koning en Hans Bedeker. De leuke clip is gemaakt door Erick Nova.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%