Blog

Roland Verstappen probeert in nieuwe single ‘Voor de wind’ uit te leggen dat we het allemaal nog niet zo slecht hebben

today12 mei 2023 5

Achtergrond
share close

Het is Roland Verstappen wederom gelukt om een lied te schrijven waarin een realistisch verhaal de basis vormt. Sinds 1989 is deze 64-jarige troubadour, die al zingend met passie en gevoel het publiek trakteert
op echte luisterliedjes, bezig om zich te onderscheiden als kleinkunstenaar. In de jaren ’90 lanceerde Roland twee grote hits, te weten, ‘Helemaal niets’ en ‘Zij is een wonder’. Iedereen kent deze herkenbare Verstappen liedjes. Het liefst geeft Roland voorstellingen in kleine theaters waar liedjes en verhalen samengesmolten worden. Het geheel wordt omringt door veel gitaren en een begeleider die ook zingt. Vanwege de interactie met het publiek is het altijd een geslaagd evenementje waar bovendien veel gelachen wordt.

Roland heeft zijn nieuwe single ‘Voor de wind’ door producer Manfred Jongenelis muzikaal zo weten te laten verpakken dat deze gelijk aan hem gelinkt wordt. De samenwerking die Roland met Manfred is aangegaan blijft niet bij deze éne single. In september verschijnt er een 14 tracks tellend album met 13 compleet nieuwe liedjes en 1 plaat in een verfrissend hedendaags jasje. Deze heeft Roland allemaal tijdens de coronapandemie geschreven omdat er op dat moment geen optredens waren. Op die manier heeft hij zijn tijd toch nog nuttig weten te besteden. Zowel de single als het album verschijnen bij platenlabel Rood-Hit-Blauw waar hij onlangs een overeenkomst mee sloot.

Roland: ‘Voor de wind’ is een pop-rocksong waarin ik de veranderingen die de wereld ondergaat, aan het licht stel. Er wordt door iedereen veel geklaagd en commentaar geleverd, maar ondanks dat doen we het met z’n allen toch best goed. Het gaat ons dus voor de wind. Omdat een groot aantal artiesten waar ik liedjes voor heb geschreven deze opnamen bij Manfred Jongenelis, ken ik hem ook al een jaar of 10. Toch had ik zelf nog nooit met hem samengewerkt. Vanwege zijn enorme berg aan ervaring had ik hem benaderd om samen een project te starten. Hij staat natuurlijk bekend als één van de populairste producers die de ene na de andere feestplaat uit de grond stampt, maar heeft bewezen dat hij echt van alle markten thuis is.

De lat ligt bij hem heel erg hoog en dat hoor je in alles. Geen muziek uit een doosje, maar veel live ingespeeld. Dat hebben we ook vastgelegd op beeld voor de videoclip. Ik ben reuze benieuwd naar de reacties van het publiek en de Nederlandstalige radiostations.’

De CD-single ‘Voor de wind’ is vanaf 10 mei 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Frans de Visser, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.
Roland Verstappen ‘Voor de wind’….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%