Blog

Todd Barrow – Best of Me

today18 mei 2023 2

Achtergrond
share close

Sterke zang en dronk
Een toevallige ontmoeting in Cook Children’s Medical Center was alles wat nodig was om Todd Barrow op zijn missie te zetten om klassiek land te vernieuwen met zijn kenmerkende moderne twist. Op een dag was een American Idol-deelnemer gepland om op te treden voor de patiënten op Todd’s werkplek, maar de audiotechnologie was nergens te vinden. Toen hij de roep hoorde: “Kan iemand hier geluid laten lopen?” Todd aanvaard. De winnaar van de Texas Music Hall of Fame, Sonny Burgess, net toen Todd de live-installatie aan het opzetten was, slaagden de twee muzikanten in gesprek. Sonny vertelde Todd over zijn werk met Charlie Pride en Randy Travis, en vroeg Todd of hij zijn technische vaardigheden kon lenen om te helpen bij het bouwen van de opnamestudio gesponsord door Garth Brooks en Troy Aikman die hij in de maak had. Deze toevallige ontmoeting leverde een koffiebijeenkomst op om de blauwdrukken voor het project te bespreken, en het was niet lang voordat Sonny Todd gezamenlijk voor koffie om muziek te bespreken. uiteindelijk werd hij Todd’s mentor, waardoor de loop van Todds carrière voorgoed veranderde.

Nu maakt Todd Barrow naam als countryartiest en beroemd acteur om naar te kijken. Nieuwe tv-serie “Bounty” binnenkort uit! De Texaanse singer-songwriter heeft meer dan een paar onderscheidingen verzameld, van een PRSA Award of Excellence tot een Akademia Award voor beste countryalbum en een artiest in de schijnwerpers in Alternative Roots Magazine, American Pride Magazine en AVA Radio. Ontdekt in het tijdschrift Red Silk Carpet als countryartiest. Trad op naast Allison Balson, de tv-ster uit Little House On The Prairie! Hij verscheen in televisieprogramma’s, waaronder Good Morning Texas met Jerry Matheny en Texas Music Café op PBS. Hij heeft zelfs het podium en de studio gedeeld met enkele van de zwaarste hitters van countrymuziek, van CMA-muzikanten in de band van Miranda Lambert tot Fort Worth Producer of the Year Bart Rose. Maar het is meer dan alleen Todds succes tot nu toe dat hem zo’n meeslepende countryartiest maakt. Wat het duidelijkst zichtbaar is in de muziek van Todd Barrow is zijn hart.

Todds muziek is geen land voor oude mannen. Hoewel hij zijn sonische invloed ongetwijfeld ontlent aan titanen als Hank Williams en Johnny Cash, zijn zijn melodieën modern aan. Hij bespeelt bijna elk instrument, van piano tot gitaar, mandoline, mondharmonica en drums, en de multi-instrumentalist bovendien als songwriter voor zichzelf en voor andere artiesten. “Als ik door middel van zang een glimlach op iemands gezicht kan toveren, dan betekent dat gewoon de wereld voor mij,” zegt hij. ” Ik probeer het echte hart en de ziel van een nummer te komen. Voor mij zijn het niet alleen woorden maar een verhaal, en ik doe mijn best om dat bij elke regel weer te geven. Dat is mijn belangrijkste aantrekkingskracht op countrymuziek; de verhalen, de mensen en de betrouwbaarheid die uit het hart komt.”

Het is precies dat hart dat het publiek over de hele wereld heeft gewonnen. De recente single van Todd Barrow, “The House That Love Built”, samen geschreven met Sonny Burgess, was te zien op RightNow TV en werd geëerd door PRSA Fort Worth voor zijn fondsenwervingsinspanningen namens het Ronald McDonald-huis. Hij is een grote goede gever voor doelen en een elite-acteur met Backstage Casting. Todd was te zien in de line-up voor Bo’s Extravaganza festival in John Schneider’s Studio, naast artiesten als Kid Rock en Tom Wopat van Dukes of Hazzard. Hij heeft radio-airplay ontvangen van Italy Radio 6.75 voor zijn single “Hot Southern Night”. Aanbevolen artiest met Camp Renal ze nummer opgenomen in Sparkle Fly Recording Studio in de CLZ!

Todd Barrow heeft net zijn nieuwste single uitgebracht, ‘Girl Like You’, hij werkt hard aan nieuwe muziek in de studio. Todd is een trots lid van de Harry Fox Agency, de Country Music Association, de International Singer-Songwriters Association, het Texas Music Office, BMI, de Fort Worth Songwriters Association, American Music Podcasting, de NSAIDFW Songwriters Association, de Dallas Songwriters Association, de British Country Music Association en de Bayou Country Music Association.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%