Blog

Dromer – Marko Poucki

today2 juni 2023 10

Achtergrond
share close

Singer songwriter MARKO POUCKI (46) brengt op 26 mei 2023 zijn nieuwe EP HARTSTOCHT uit, in samenwerking met producer en songwriter Michel Wijninga met wie Marko alweer 8 jaar samenwerkt. In de nieuwe EP passeren Marko zijn grootste thema’s de revue: dromen, vergankelijkheid, angst en liefde. Met onder andere het lied Als je lacht dat hij schreef voor zijn kinderen en het lied Dromer waarin hij bezingt dat je bij het ouder worden je dromen juist niet moet verliezen, ook als het voelt alsof je tegen de golven op zwemt. Laat je onzekerheden je weg niet bepalen, maar kies voor datgene waar je hartstocht ligt. Voor Marko is dat zijn hartstocht voor muziek!

Bio

Marko is een Groningse liedjesschrijver en zanger. Hij is geboren in Delfzijl en op zijn 18e verhuisde hij naar Groningen om Rechten te studeren. Op de muziekschool in Delfzijl is de liefde voor muziek ontstaan. Daar speelde hij eerst toetsen in verschillende bandjes, maar ontdekte al snel het zingen. Als tiener schreef hij zijn eerste liedjes, destijds nog in het Engels. Toen hij net in Groningen woonde stapte hij over naar Nederlandstalig, waarin hij zich veel beter kan uiten en dichter bij zichzelf blijft. Ook nam hij vanaf die periode regelmatig liedjes op, solo of met bevriende muzikanten. Iedere zaterdagmiddag was hij die tijd te vinden als huispianist van De Drie Gezusters in Groningen, waar hij vooral covers zong. Maar het smaakte naar meer.

In 2000 won Marko zowel de jury- als de publieksprijs op het Noord Nederlands Liedjes Festival met zijn lied Niets te zien. Ook stond hij dat jaar in de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland en speelde hij onder meer op Noorderzon. Marko was die tijd regelmatig te gast bij verschillende regionale en landelijke radiostations. Kort daarna doofde zijn muzikale periode tot niet meer dan een waakvlam….

Hij rondde uiteindelijk, met de nodige vertraging, zijn studie af, ging werken en werd vader. Toch bleef de muziek als een rode draad door zijn leven lopen. Regelmatig kwam er een lied dat gewoon geschreven móest worden.

Zijn liedjes flirten met zowel kleinkunst als Nederpop. Hij schrijft om vast te leggen wat niet vast te houden is, om maar niet te vergeten wat uiteindelijk toch vergeten wordt. Zijn gedachten en gevoelens zet hij om in woord en muziek. Hij begeleidt zichzelf op de piano en is geïnspireerd door troubadours als Ramses Shaffy, Frank Boeijen en Stef Bos.

 

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%