Blog

Biografie De Suskes – Single release: Heen En Weer

today22 juni 2023 3

Achtergrond
share close

De Suskes in een trio bestaand uit: Sipke de Boer-Zang/Bas, Sytse Haima-Zang/gitaar en Wouter Bouma-Drum/zang. De band is opgericht in 2009. De eerste elf jaar werd de complete ritmesectie gedaan door Koos Keus, maar in 2020 werd hij vervangen door Wouter. Ook heeft Sipke toen de keuze gemaakt om de basgitaar te bespelen i.p.v. de gitaar.

Na vooral veel covers te hebben gespeeld, wordt er steeds meer eigen werk aan de setlijst toegevoegd.   Dit resulteerde in oktober 2019 in het plattelandshitje ‘Boeren aan de macht’, wat uiteindelijk het lijflied werd tijdens het boerenprotest in 2019. Dit nummer heeft inmiddels al 1 miljoen streams op Spotify. De andere agrarische hit ´Melken doe je zo´ is inmiddels ook de 1 miljoen views voorbij op YouTube. De single ´Donders machtig mooi´, was een kneiter van een hit. Deze Hollandse nieuwe stond 16 weken in de RADIONL top 30 en de Oranje top 30. De single ´Illlegale kroeg stond 3 weken in de Oranje top 30. Sipke en Sytse schrijven eigen nummers aan de lopende band en brengen ook met regelmaat solowerk uit, meestal in de Friese taal. Maar als er iets in het Nederlands wordt geschreven, dan gaan de heren luisteren of het eventueel geschikt is voor De Suskes.

De nieuwe single met de titel ´Heen en weer´ , is de opvolger van ´Niet mijn ding´ en is een onvervalste wals. Het liedje gaat ook over een wals en tijdens de videoclip walst de koning van de wals, André Rieu, vrolijk mee. De eerste 2 coupletten neemt de asfalteerder z´n werk nog serieus en de wals rijdt vrolijk heen en weer, maar tijden het 3e couplet komt de klad er in, levert de asfalteerder prutswerk en kan z´n baas niks anders doen dan zijn werknemer ontslaan. Gelukkig liggen de banen voor ´t oprapen en de ex-walser vindt een andere baan. Weet jij wat hij nu doet? Luister en huiver.

De Suskes Live

Live druipt de energie ervan af. De partyrockcountryhoemparock&roll werkt zeer aanstekelijk en zoals iemand ooit zei: “Je hoeft niet van De Suskes te houden om een leuke avond te hebben. Het is net als bij André Hazes, de zaal gaat altijd mee.”

Veel interactie is een belangrijk aspect bij De Suskes en zij plaatsen het woord ‘feest’ in een hele andere dimensie. Het gaat erom wat je met de mensen doet, hoe het publiek de avond beleeft. Het ene moment is het kolderiek en het andere moment is de ondertoon wat serieuzer.

De Suskes hebben hun sporen live  al ruimschoots verdiend en laten in alle windstreken van

Nederland, het stucwerk van de muur knallen. Een van de hoogtepunten is het 10 jarig jubileum in sporthal ‘De Trije’ te Franeker waar zo’n 2500 fans aanwezig waren. Andere hoogtepunten waren het Veenhoopfestival, De nacht fan Fryslân en Het Abe Lenstra stadion en het Paaspopfestival in Schijndel.

Heen en weer-credits

Tekst & muziek: Sipke Jelle de Boer, Sytse Bertus Haima, Wouter Bouma.

 

Sipke Jelle de Boer   -Geb. Workum -Zang en Basgitaar (Hoofdartiest)
Sytse Bertus Haima   -Geb. Baarderadiel -Gitaar en zang (Hoofdartiest)
Wouter Bouma   -Geb.Leeuwarden -Drums en zang (Hoofdartiest)
Dirk Lennart Hogeveen   -Geb. Leeuwarden -Piano en percussion (Sessiemuzikant)

 

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%