Blog

Biografie Gaatze Bosma – Wat Heb Ik Fout Gedaan

today30 juni 2023 8

Achtergrond
share close

Gaatze Bosma is een 28-jarige jongeman uit het Friese handelsdorp De Westereen. Optreden en entertainen zit al vanaf jonge leeftijd in zijn bloed. Het begon al op de verjaardagsfeestjes van familieleden, Gaatze leerde sketches van André van Duin uit zijn hoofd en speelde dat dan precies zo na. Nu vertelt Gaatze: ‘Op die jonge leeftijd wist ik nog niet eens waar de grappen precies over gingen, maar de mensen moesten lachen, dus ik dacht: dat zit wel goed’.

Op 8-jarige leeftijd kwam het moment dat Gaatze op gitaarles ging bij dorpsgenoot Peter van der Ploeg (bekend van De Kast). ‘Ik twijfelde in die tijd tussen 2 instrumenten: gitaar of trompet. Gelukkig is de keuze gevallen op het snaarinstrument, mede door het gitaarspelen, ben ik begonnen met zingen.’

Vanaf dat moment ging de gitaar natuurlijk mee naar feestjes en kwamen de gezellige meezingers: ‘Kleine Cafe Aan De Haven’ en ‘Het Is Een Nacht’ veelvuldig voorbij. Op 18-jarige leeftijd begonnen de optredens al aardig op gang te komen, maar een vak leren is natuurlijk altijd handig. Daarom besloot Gaatze auto rijinstructeur te worden. Dit al toen hij nog maar 19 was, daarmee was hij de jongste instructeur van Nederland.

Ondertussen kwamen de optredens in rap tempo op gang, op 23-jarige leeftijd kwam dan ook het besluit om vol voor de muziek carrière te gaan. Tot op de dag van vandaag weet hij dat optreden zijn grootste passie is.

Inmiddels zijn er al een aantal singels en zelfs een album van Gaatze verschenen. Met ‘Wat Heb Ik Fout Gedaan’ hoopt hij een stap te zetten richting het grote publiek.

‘Wat Heb ik Fout Gedaan’ is geschreven door Sipke de Boer. Het lied is herkenbaar voor vele mensen. Kleine irritaties/signalen die de partner niet goed opvangt, oftewel: ‘Achter elke boze vrouw zit een man die niet weet… Wat ie nu weer fout heeft gedaan’

 

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%