Blog

Arjan van den Akker krijgt opeens enorm veel reacties op z’n in april gelanceerde single ‘Jij bent mooier dan de sterren’

today5 juli 2023 4

Achtergrond
share close

Het was de bedoeling van Arjan van den Akker om zijn allereerste single én clip eigenlijk een eigen leven te laten leiden. Het betreft een door Roy Otters bewerkte productie die meer dan 20 jaar geleden door Jantje Smit is opgenomen. Muzikaal gezien klinkt het nummer ‘Jij bent mooier dan de sterren’ compleet anders vanwege het herkenbare ‘Roy Otters’ sausje dat er overheen is gegoten. Omdat de clip van Arjan ondertussen al meer dan 3400 keer bekeken is, kun je wel zeggen dat het ‘geintje’ uitgegroeid is tot iets wat nogal verstrekkende gevolgen kan hebben voor de uit Nijkerk afkomstige zingende schilder Arjan: ‘Samen met mijn vrouw kom ik al vele jaren op feestjes waar zangers worden uitgenodigd.

Dat is in het wereldje van reizigers heel normaal. Mijn vrouw komt van de wagen en in de loop van de jaren heb ik zangers als Robert Pater, Jaman en Wimmie Bouma zien groeien. Als ik dan een paar glaasjes
bier heb genuttigd zing ik altijd mee. Dat gebeurde een paar maanden geleden ook. Terwijl een artiest aan het zingen was ging men met een schaal hapjes rond. Ook de zanger pakte een hapje en omdat eten en zingen niet samengaan pakte in de microfoon en zong het liedje verder. Die spontane actie kreeg later die avond nog een gevolg. Die zanger bleek Roy Otters te zijn. Hij gaf aan dat hij ook een opname studio had en ik iets met mijn zangtalent moest doen. Hij noteerde m’n telefoonnummer en stuurde me een paar dagen later een appje. Ik gaf als antwoord dat ik erover na zou denken, maar daar bleef het bij. Een paar tijdje geleden stond ik weer te zingen bij de opening van het café van mijn neef in Nijkerk.

Daarvan verschenen filmpjes op internet en die kreeg Otters ook onder ogen. Hij stuurde me wederom een appje met de vraag waar ik bleef. Daar ging ik dus wel op in, met alle gevolgen van dien. Ik heb er totaal geen spijt van en moet eerlijk zeggen dat ik het nog leuk vind ook. Of ik er een zangcarrière aan overhoud weet ik nog niet, maar dat gaan we meemaken.’ De single ‘Jij bent mooier dan de sterren’ is te streamen bij de bekende portals. De clip, opgenomen door TCA, is te bewonderen op Youtube en de socials van Arjan van den Akker.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%