Blog

Boogie Dogs – Hey Rosalie

today5 juli 2023 12

Achtergrond
share close

The Boogie Dogs volgden in 2011 de roemruchte Jetcats op met hetzelfde recept: Jerry Lee Lewis style rock ‘n roll met wat uitstapjes naar rockabilly, country en een verdwaalde ballad.

De band is gewild bij liefhebbers maar verrast ook een breed publiek op kermissen en dorpsfeesten. Waar een grapje met een meezinger en vooral gezellig contact met de belangstellenden voor een geslaagd evenement zorgen.

Ook bruiloften en partijen zijn geen probleem, niet in de laatste plaats omdat de helft van de band ruim 20 jaar in all-round duo 2 For The Show heeft gespeeld. Op besloten feesten wordt de pauzemuziek verzorgd door de band waarbij afgeweken kan worden van rock ‘n  roll. Voor ieder wat wils.

In 2019 is de EP “Amsterdam Sessions” uitgebracht met 6 brand new old school rock ’n roll nummers die net als in de jaren ’50 in one take zijn opgenomen. Het plaatje is goed ontvangen en regelmatig bij diverse radiozenders te beluisteren. Uiteraard is het ook op Spotify e.d. te vinden. De single “Rolling Beetles”, een ode aan de luchtgekoelde Volkswagen, is daar ook present.

Tijdens de corona-ellende is het nieuwe project “Nierup Sessions” opgestart en in 2023 is afgetrapt  met de release van “Hey Rosalie” van Micke Muster. Om dit nummer werd constant gevraagd tijdens dansavonden en is voorzien van Nederlandstalige tekst in de coupletten. Ook “Corona Blues”, gebaseerd op “Bullfrog Blues” van Rory Gallagher staat binnenkort op Spotify alsmede “A Little Like Lennon (Dat Rijmt Niet)”, een eigen compositie geïnspireerd op Yer Blues en de coronamaatregelen. En voor de verjaardag van de dame in kwestie (4 augustus) moet ook “Iris (Happy Little Girl)” klaar zijn. Verder ligt er nog genoeg op de plank dus “Nierup Sessions” wordt zeker een langspeelplaat, mocht het ooit op vinyl uitkomen.

De band: Cees Verhoogt op drums, Victor van Piggelen op gitaar, Ron Benning op bas/zang en Daniël Bethlem op piano/zang. De vijfde Boogie Dog is Michael Barkey op bas/zang of gitaar/zang.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%