Blog

Hurricane Highway – She Sang Shut Up And Dance

today5 juli 2023 6

Achtergrond
share close

Er zijn verbazingwekkende dingen gebeurd Hurricane Highway in hun korte paar jaar samen. Van een toevallige ontmoeting in een pub namen zanger Ed Holland en gitarist Kevin Collins in 2014 hun eerste single ‘Your Man’ op. Het kreeg veel lovende kritieken en werd al snel een radiohit. Een video van hetzelfde nummer dat ze maakten, deed het ook erg goed voor hen.

De band speelt een stijl van Amerikaanse Country Rock die veel mensen aanspreekt. Gevestigd aan de westkust van Ierland hebben ze rimpelingen in de industrie gecreƫerd die onlangs golven zijn geworden.

‘Yeah’ was hun tweede release, ook vergezeld van een video die snel werd opgepikt door satelliet-tv-stations en het merkbouwproces voor hen begon.

Toen kwam de opname en video van ‘Keep them Kisses Comin’ die Hurricane Highway naar nieuwe hoogten katapulteerde. Dit bereikte bijna twee miljoen views tussen YouTube en Facebook en andere internetplatforms en groeit nog steeds.

Dit werd versterkt door de hoeveelheid airplay op Sky-kanalen 191, 266, 389 en andere Country Music-kanalen, om nog maar te zwijgen van een slot op de Ray Darcy TV Show en wordt gespeeld door RTE 1 Radio. Nationale bekendheid en regionale airplay hebben geleid tot nationale bekendheid en naamsbekendheid voor de band.

‘Hey Pretty Girl’ was de volgende single en ging vergezeld van een prachtige video waarin een oudere man terugblikte op zijn leven. Dit heeft al meer dan een half miljoen mensen geraakt en won de Irish TV Country Music Award 2016 Best Video of the Year.

Het kenmerk van het succes van Hurricane Highways is de hoge kwaliteit van hun opnames en video’s. Dit wordt goed erkend in de industrie en Country Music-kanalen en radiostations kijken altijd uit naar hun nieuwe materiaal. Ed Holland en Kevin Collins hebben twee verschillende muzikale achtergronden en soms gebeurt er iets magisch als deze gemixt worden. Hurricane Highway is daar een perfect voorbeeld van.

April 2017 zag de release van hun langverwachte album ‘EXPOSED’ dat rechtstreeks naar nummer 1 in de iTunes-hitlijsten ging en het heel goed doet voor de band. Verdere singles van het album ‘If it Gets You Where You Wanna Go’ en ‘Make you Mine’ hebben geweldige airplay gekregen en de video voor ‘Make You Mine’ won voor het tweede jaar op rij de Irish Post/TG4 Country Music Award voor Beste Video van het Jaar 2017.

Ze doen zeker iets goed. Hurricane Highway werd ook genomineerd voor de 2017 Best Live Band 2017 en Best Album of the Year 2017.Na enkele van de grootste festivals van het jaar 2017 te hebben gespeeld, wordt hun nieuwe originele single ‘If this is Goodbye’ begin november 2017 uitgebracht. Dit plus hun nummer leverde Hurricane Highway in 2019 twee GRAMMY-nominaties op en dit bracht de band onder de aandacht van het internationale publiek en promotors. Verzoeken en vragen voor concerten en festivals in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en AustraliĆ«, evenals Ierland volgden. De band toert in 2020 internationaal. Details worden binnenkort bekendgemaakt.
De band heeft ook opgenomen in Nashville, de thuisbasis van countrymuziek en sommige van deze opnames zullen beschikbaar zijn op het volgende album. In juni 2019 bracht de band een Amerikaanse Country Rock-cover en arrangement van de internationale Lionel Richie-hit ‘Dancing on the Ceiling’ uit met veel lovende kritieken met een supervideo.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%