Blog

Ron van Hoof geeft albumtrack ‘Fiesta’ vrolijk tintje met Mexicaanse invloeden

today7 juli 2023 4

Achtergrond
share close
In 2019 lanceerde Ron van Hoof ter gelegenheid van z’n 45-jarige artiestenjubileum het album ‘Tijdloos’. Op deze gevarieerde verzamelaar staan al zijn singles die hij tot op dat moment had uitgebracht. Daarnaast bevat het album covers van oa. Creedence Clearwater Revival, Englebert Humperdinck, George Baker, Will Tura, The Cats en Tom Jones. Ook staat er een Nederlandstalige bewerking op van ‘Fiesta’. Dit van oorsprong Engelstalige nummer van een Haagse band uit 1962 heeft Ron door zijn vaste producer Laurens van Wessel op een sublieme manier laten verwerken. Zoals gewoonlijk verschijnt deze single bij Rood-Hit-Blauw producties. Ron: ’Voor mijn doen ben ik best een beetje laat met het lanceren van een nieuwe single. Normaal gesproken breng ik twee producties per jaar uit, maar dat gaat deze keer niet meer lukken. Dat heeft ook te maken met de voorbereiding van mijn 50-jarig jubileum als muzikant, dat groots gevierd gaat worden op zondag 24 maart 2024 in Putte. In de loop van het jaar volgt daar alle informatie over. De keuze om ‘Fiesta’nogmaals in ee nieuw jasje te steken heeft te maken met de herinneringen die ik aan dat lied heb beleefd. Het was namelijk één van de favoriete nummers die ik jarenlang als gitarist met verschillende bands ten gehore bracht. Ik vertelde tegen Laurens dat ik van dit lied eigenlijk een lekkere zomerse versie wilde opnemen met Mexicaanse- en Cubaanse invloeden. Als hoge uitzondering stemde ik toe met de toevoeging van accordeongeluiden. In het verleden kwamen die wel vaker voor in mijn producties, maar het liefst laat ik dat tegenwoordig achterwege. Toch wist Laurens mij te overtuigen door heel subtiel dit instrument toe te voegen.’ De afgelopen maanden heeft Ron niets te klagen over de aanvragen voor optredens. Met name uitnodigingen om in België het publiek te verblijden met zijn muziek komen steeds vaker voor. Naast zingen wordt Ron ook regelmatig gevraagd om als presentator van feestavonden en evenementen acte de présence te geven. De kans is overigens heel groot dat er volgend jaar ter gelegenheid van zijn 50-jarige jubileum wederom een gevarieerd album van Ron verschijnt. Hij heeft nog zo veel ideeën op de plank liggen die in een nieuw vaatje gegoten kunnen worden. De cd-single ‘Fiesta’ is vanaf 5 juli 2023 verkrijgbaar. Ron van Hoof: ‘Fiesta’ ….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie! Link naar muziekportals: https://lnk.fuga.com/ronvanhoof_fiesta

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%