Blog

Dook – Jetta Post

today17 juli 2023 2

Achtergrond
share close

DOOK. Zo heet de nieuwe single van Jetta Post die zaterdag 15 juli 2023 voor het eerst te horen was op Radio Noord in Café Martini van Eric Bats.
Niet alleen de titel is kort en krachtig, het liedje is dat ook. In 2.46 minuten neemt Post je mee op een fietstocht ‘deur dikke dook’, waarin ze aanvankelijk lijkt te verdwalen, maar uiteindelijk toch de weg weer vindt. Het vrolijk liedje met een poppie sound ligt lekker in het gehoor. ‘Het is opnieuw een uptempo nummer geworden met een vrolijk refrein. Dat was geen bewuste keuze. Dat is gewoon zo ontstaan’, aldus Post.
DOOK is geproduceerd, gemixt en gemastered bij Flex Records in Peizermade. Michel Wijninga maakte ook de videoclip. Post werkt graag met hem samen: ‘Michel staat garant voor een frisse sound en heeft goede ideeën om daar leuke beelden bij te schieten.’ Dit liedje is de opvolger van haar debuutsingle: Deur weer en wind mien stad, dat Post in 2020 opnam met De Magellan Singers.
Jetta Post schrijft en componeert Groningse liedjes en treedt inmiddels regelmatig op. Haar repertoire is 100% Gronings en bestaat uit eigen werk en omtoalde klassiekers zoals De Troebedoer en Rolien. Daarnaast zingt ze liedjes van andere hedendaagse artiesten en van Ede Staal.

Ze is geboren op Mij, leerde veters strikken in Andijk, schrijven in Capelle aan den IJssel en kreeg haar eerste zoen in Warffum.
In Leiden dook ze vol het studentenleven in en speelde Sarah Brown in de musical Guys & Dolls. Jaren later studeerde ze af aan de Rietveld Academie in Amsterdam, met levensgrote kijkdozen waarin ze zichzelf tentoonstelde. Tussendoor deed ze studies Mode, Journalistiek en Wijsbegeerte.
Ze is gek op Grunn en de Grunneger toal. Sinds 2010 woont ze met man en veestapel op het prachtige Hogeland.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%