Blog

Rosita Stone – Hold My Heart

today19 juli 2023 4

Achtergrond
share close

Volledige biografie

Rosita Stone kondigt de release aan van haar single “Luz Estelar” op 19 oktober 2022. Het is een prachtig vervolg op haar nummer één hit “Love to the World” waar ze in 2021 en 2022 de toppositie behaalde op vele radionetwerken wereldwijd en verschillende prijzen en onderscheidingen vergaarde.

Luz Estelar wordt beschouwd als haar beste werk tot nu toe. “Het is een meesterwerk”, zegt producer Dennis Nieves, die betrokken is geweest bij producties voor JLo, Shakira, Thalia, Celia en meer. “Rosita is zo uniek; Ik denk niet dat zoiets bestaat in latinmuziek.” De Amerikaanse journaliste Eunice Moseley van The Pulse of Entertainment heeft Rosita omschreven als ‘uitstekend’.

Rosita Stone is echt een unieke, dynamische en unieke Canadese van Mexicaanse en Oekraïense afkomst die een bekroonde zangeres, songwriter, producer en danseres is. Canada’s best bewaarde geheim Rosita Stone heeft nummer één in kaart gebracht in meer dan 10 landen op radionetwerken zoals Mas FM Miami, Radio Hits Spain, Mega Hits Venezuela, Planeta FM Chile en Kiss FM Peru met haar sensationele Global Anthem “Love to the World”, waar ze opmerkelijk het peloton van met sterren bezaaide artiesten zoals Doja Cat leidt, Dua Lipa, Maluma, The Weeknd, Enrique Iglesias, Nicky Jam en Ed Sheeran. Ze staat ook in de toppositie op radionetwerken in Dominicaanse Republiek, Ecuador, Bolivia, Paraguay en Honduras en op nummer twee positie op Ritmo FM Mexico, Power Hits Puerto Rico en Rumba FM Colombia onder anderen.

Stone heeft airplay ontvangen voor de single in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Portugal, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Mexico, in heel Latijns-Amerika en in meer dan 30 landen. Het nummer begint terrein te winnen op zowel de Canadese radio als inheemse radionetwerken. LGBT-radio heeft het nummer internationaal opgepikt, waaronder verschillende feature spots op CanQueer, Canada’s meest gesyndiceerde LGBT-talkshow.

“Dit nummer is een hit” volgens Interscope’s lange tijd National Promotions Director Mark Neiter, wiens prestaties onder meer het breken van Eminem tot 50 Cent voor Lady Gaga en meest recent Billie Eilish omvatten. De Amerikaanse journaliste Eunice Moseley van The Pulse of Entertainment heeft Rosita omschreven als “uitstekend”. Het is ook vermeldenswaard dat Billboard’s Program Director of the Year Eric Norberg “Love to the World” ten zeerste aanbeveelt voor mainstream AC-hoorspel.

Het nummer is een samenwerking tussen Rosita Stone en de Amerikaans-Mexicaanse Top Producer Big Chris Flores die heeft gewerkt met artiesten als Fergie, Slash en Rihanna. De video voor Love to the World toont Capoeira dat werd ontwikkeld door het Afrikaanse volk in Brazilië als een mechanisme voor verzet tegen hun onderdrukkers en om gemeenschap en eenheid voor zichzelf te creëren. Het is een mix van vechtsporten, acrobatiek, muziek en “spel” in tegenstelling tot “vechten”.

“Liefde voor de wereld is een volkslied voor onze tijd, ongeacht ons ras, cultuur, genderidentiteit of spirituele overtuigingen; Ik geloof dat we allemaal geboren zijn om liefde in de wereld te brengen, met eenheid als het ultieme doel,” drukt mevrouw Stone uit die echt gelooft dat liefde uiteindelijk zal winnen. Herrijzend uit de as van de tragedie die het leven van haar man kostte, is Stone geen onbekende om te worstelen en uit te dagen en houdt ze menselijke verbinding en empathie in de hoogste achting.

Dit voorjaar van 2021 maakte Rosita een plons op veel van Mexico’s grootste tv-, radio- en medianetwerken, waaronder Grupo Radio Centro en La Octava TV met “Adoro”, haar adembenemende eerbetoon aan mexico’s superstercomponist Armando Manzanero.

Rosita Stone is een bekroonde meertalige zangeres, songwriter, producer en danseres met Mexicaanse en Oekraïense roots. Haar samenwerking met de Amerikaanse producer BigChris Flores (Fergie, Slash en Rihanna) creëerde “Love to the World”. Volgens WARM – World Airplay Radio Monitoring Charts was het ook nummer één in Midden-Amerika en op 20 stations over de hele wereld, waaronder Spanje en Miami met Adele, Maluma, Doja Cat en meer. Ze opende concerten voor meervoudig Grammy-winnaar Latin superster Carlos Vives, trad op met Michael Bublé en creëerde een eerbetoon ter ere van de Mexicaanse componist Armando Manzanero.

Haar prestaties als onafhankelijk kunstenaar zijn opmerkelijk; Ze is een onvermoeibare zelfstarter die de neiging heeft om het normale te tarten. Rosita heeft een achtergrond in nutritionele biochemie en is ook een fervent dierenredder, omdat het beschermen van onschuldigen haar belangrijkste levensmissie is. Ze is de ontvanger van de Waterfront Outstanding Women’s Achievement Award en heeft muziek uitgebracht in het Engels en Spaans, in co-productie met Dennis Nieves wiens producties Jennifer Lopez, Shakira, Thalia, David Bisbal, Menudo en Celia Cruz omvatten. Ze coproduceert ook met Robeter Productions (Nettwerk Publishing, Perfecto Records)

Haar epische en emotionele nummer “Mother to Child” is gekozen als het themalied voor de meermaals bekroonde film “Figment”. Rosita trad op naast de wereldberoemde Michael Bublé, The Canadian Tenors en was het voorprogramma van Grammy-winnende Latin-superster Carlos Vives. Rosita heeft samen geschreven met verschillende hitsongwriters van Nashville, zoals Kim Tribble en Philip Douglas, en heeft samengewerkt met tweevoudig Grammy-winnende producer Jim Tullio. Rosita was te gast voor de Sony-première van de wereldwijde Sony-release van wijlen Jeff Buckley en is momenteel gastheer en coördinator voor Songwriters Association of Canada in Toronto, en was 5 jaar lang cultureel directeur voor Youth Day Global.

Rosita won een Latin American Achievement Award voor “Zangeres van het jaar” en ontving ook een ereprijs van CityTV Latin America voor twee video’s die beide de Top vijf bereikten en meer dan tweeëndertig weken achter elkaar in toprotatie waren. CityTV Latin en Harley Davidson Bogota hadden Rosita ook in een unieke crosspromotie die voor miljoenen werd uitgezonden.

In Latijns-Amerika is Rosita geïnterviewd door de beroemde Julio Sanchez Cristo, had haar muziek op Intercontinental Caracol en RCN-netwerken, ontving uitgebreide pers en werd geïnterviewd door Rolling Stone Latin, MSN Latin, Univision, TV Grama (equivalent aan People Magazine), Shock Magazine waar ze naast de Black Eye Peas te zien was, en tientallen meer. Rosita heeft samengewerkt met Easy Entertainment/Universal Music Group in Colombia met haar zelfgeproduceerde CD “The Real Deal”.

Vanaf het vroege begin van het zingen op trancetracks geproduceerd door Robeter Productions die werden gesponnen door Grammy-genomineerde super-DJ Paul Oakenfold (Madonna), blijft Rosita haar songwriting maken en bouwt ze haar muziekcatalogus op terwijl ze buiten Toronto woont met haar geweldige dochter. Herrijzend uit de as is haar levenskracht opnieuw niet te stoppen omdat ze vastbesloten is om een verschil te maken in dit leven. Rosita, een diepe denker en aangetrokken tot de natuur en de spirituele rijken, heeft ook een achtergrond in natuurlijke geneeskunde en nutritionele biochemie en het redden van dieren van over de hele wereld en lokaal is haar passie.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%