Blog

Rudy Catto lanceert op 67-jarige leeftijd debuutsingle OENE MEINE MATS TIROL

today21 juli 2023 10 1

Achtergrond
share close

De 67-jarige zanger/entertainer Rudy Catto uit ’s-Gravendeel komt met een feestelijke remake van de oude Willie Batenburg hit “OENE MEINE MATS TIROL”!

Rudy begon op 25-jarige leeftijd met zingen in het buurthuis waar hij wekelijks de stijldansles bezocht. ‘Ik zong voor de lol wel ‘ns een liedje mee en iedere keer als ik dat deed waren er enthousiaste reacties. Er werden in die tijd door het buurthuis veel evenementen georganiseerd en men vroeg mij of ik een optreden wilde verzorgen. In eerste instantie durfde ik dit niet meteen aan, maar na wat aanmoedigingen besloot ik om wat orkestbanden te laten maken en uiteraard veel te oefenen. Met nummers als “Una Paloma Blanca” van George Baker, “Kleine Jodel Jongen” van Manke Nelis en “Blue Berry Hill” van Fats Domino deed ik mijn eerste podiumervaring op’, vertelt Rudy.

Hij ging een samenwerking aan met een onervaren manager en er volgden wat betaalde boekingen. Helaas bleken de reis- en promotiekosten hoger dan het bedrag wat hij verdiende en besloot Rudy met pijn in z’n hart om te stoppen met zijn nog prille muzikale carrière.

Circa 25 jaar later leert Rudy dankzij zijn vrouw Corrie de bekende cameraman Ron Schmid en zijn assistent Said Bounadir kennen. Zij blazen met hun adviezen zijn carrière nieuw leven in en Rudy laat door het producerteam van Sonic Solutions een eigentijdse versie opnemen van “OENE MEINE MATS TIROL”. Ron Schmid VisualsMedia is verantwoordelijk voor de videoclip en de RTV-promotie wordt verzorgd door UltimateDisk. ‘Ik hoop dat door de samenwerking met dit team van professionals hopelijk een succesvolle landelijke doorbraak in het verschiet ligt’, aldus een enthousiaste Rudy.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%