Blog

Preztone and Evi Goffin – Frio

today29 juli 2023 12

Achtergrond
share close

Toon Porrez, bekend onder zijn artiestennaam Preztone, werd geboren in 1980 in Gent, België. Van jongs af aan omringd door muziek, groeide hij op met een DJ-vader, ondergedompeld in een wereld van vinylplaten. Als tiener bezocht Toon platenwinkels, waar hij voortdurend nieuwe muziek ontdekte en zijn passie ontwikkelde.

Begin jaren 2000 werd Toon ondernemer en opende hij een loungebar in Gent die uiteindelijk veranderde in een dansclub. Het was in deze tijd dat zijn dj-carrière van start ging. Tegelijkertijd waagde hij zich aan het modellenwerk nadat hij was ontdekt door een fotograaf, en hij behaalde succes op beide gebieden.

Preztone bouwde in de loop der jaren een aanzienlijk publiek op en speelde talloze optredens in de Gentse nachtscène en in heel België. Zijn maandelijkse evenement, Love Boat Party, werd een iconische sensatie in zijn geboorteplaats.

De pandemie van Covid-19 betekende een keerpunt in de carrière en het leven van Preztone. Hij kanaliseerde de uitdagingen en inspiraties van deze periode in het creëren van muziek en realiseerde eindelijk zijn lang gekoesterde droom om muziekproducent te worden. In mei 2021 bracht Preztone zijn eerste cover “Weekend” uit en heeft sindsdien nog acht nummers geproduceerd, waaronder covers, remixen en originele nummers.

Het meest gestreamde nummer van Preztone op Spotify, ‘Spaceship’, heeft meer dan 187.000 streams verzameld, op de voet gevolgd door ‘Pay Up’ en ‘Come Closer’. Zijn muziek, een mix van pop, tropical house en deep house, heeft een publiek over de hele wereld veroverd en is internationaal op radiostations te zien geweest.

Terwijl Toon Porrez zich blijft ontwikkelen als Preztone, blijft hij toegewijd aan zijn vak en deelt hij zijn unieke geluid en goede vibes met muziekliefhebbers overal. Blijf ons volgen voor meer opwindende ontwikkelingen in zijn carrière als dj en muziekproducent.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%