Blog

Dee Jay RUFUS – STUMBLIN’IN (Cut-Mix)

today19 augustus 2023 16

Achtergrond
share close

In 2021 heb ik, dee jay RUFUS , een blijvende basis gelegd met mijn verrassingsalbum “my golden TAPES” , dat werd bekroond met de 39e Duitse Rock & Pop-prijs in de categorie – BESTE INSTRUMENTAL ALBUM 2021 . De eerste release “SUMMER BREEZE” stond maar liefst 95 weken in de internationale dj TOP 100-hitlijsten en bereikte #08 als hoogste positie. Deze plaatsing zou kunnen worden bereikt met de tweede single release, de luisterervaring “ISTANBUL”.zelfs worden overtroffen met positie #05. Deze resultaten leidden onvermijdelijk tot een vraag naar meer nummers en motiveerden me om samen met Robert Meister en onze muziekploeg gloednieuwe stukken te maken. Met de saxofoonsingle “TELL ME” wist ik de top van de dj TOP 100 te bereiken met rang #06 en mijn 4e single “TROPICAL ” katapulteerde mijn project zelfs naar #02 in de gerenommeerde dj TOP 100-hitlijsten in de zomer van 2022. Nu tenminste het was duidelijk, alles gaat in de richting van een 2nd dee jay RUFUS instrumentaal album.

Ja, muziek is mijn leven en dat is al zo sinds ik klein was. Ik ben opgegroeid met hits uit de jaren 60 en 70. Ik heb mijn puberteit doorgemaakt met Sweet en Abba totdat ik opgroeide met rock, soul, funk, rap en de absolute techno mugge. Dit alles komt natuurlijk terug in mijn zeer uitgebreide platencollectie, de cassettes en de talloze cd’s.

Toen ik 13 was, heb ik de konijnenstal van mijn ouders omgebouwd tot feestlocatie en noemde het de “Sweet Bar”. Hier waren 2 platenspelers, 2 cassetterecorders en een bandrecorder aan de mengtafel gekoppeld, elk met een eigen equalizer plus microfoon en lichtorgel. Er klonk een gek geluid uit de speakers in de buurt en mijn “thuisfeestjes” waren berucht. De jongens en meisjes dansten, kusten en cola whisky met appelmaïs maakte het gemakkelijk, terwijl ik als DJ opwarmde. Hier werd de hoeksteen gelegd voor mijn professionele dj-, radio- en muziekleven.

In Saarland was ik 15 jaar actief als DJ Rufus. Eerst in een pub in Schwemlingen, daarna in het Eden in Merzig, daarna in de Datscha in Reimsbach en als hoogtepunt het Schmelz-paleis. Dat laatste maakte zelfs de weg vrij voor maar liefst 18 jaar radiobusiness: RVN in Bouzonville Frankrijk, Radio TON in Bad Mergentheim, ANTENNE 1 in Stuttgart en tot aan Halle (Saale) naar Radio BROCKEN.
Dit alles is nu de basis van mijn muziekwereld en de tools voor mijn 2nd dee jay RUFUS album.

Na meer dan 1 ½ jaar creatief werk kan nu mijn tweede album “music MOMENTS” met 17 fantasierijke liedjes worden uitgebracht en gewoon verrassen en laten zien hoe mooi en hedendaags instrumentale muziek tegenwoordig kan zijn.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%