Blog

Ellinor Springstrike – Last

today25 augustus 2023 2

Achtergrond
share close

Ellinor Springstrike is een Zweedse countryartiest en songwriter uit Umeå die in korte tijd een grote fanbase heeft opgebouwd en miljoenen streams heeft bereikt. Door haar muzikaliteit, haar artistieke expressie en gedrevenheid heeft Ellinor veel respect verworven binnen de muziekscene van Nashville en vandaag de dag werkt ze samen met een aantal van de grootste songwriters van het countrygenre.

Ellinor is het grootste deel van haar leven met muziek bezig geweest en haar muzikale reis begon thuis in de keuken bij haar grootvader. Hij speelde accordeon en Ellinor zong. In 2012 bracht ze haar eerste soloalbum uit, een plaat die ze samen met songwriter Cyril Rawson (Reba McEntire, Keith Urban, Tanya Tucker en anderen) maakte, maar haar liefde voor Nashville begon toen Ellinor werd ontdekt door de meermaals bekroonde producer en songwriter. Jimmy Ritchey (Jake Owen, Sam Hunt, George Strait). Hij zag haar talent en een muzikale reis begon. Het resultaat van hun samenwerking horen we in Ellinors vorige singles “This Fire”, “Never Too Late”, “What’s Your Name”, “Good Love” en “I’ll Be Around”.

Nu is het 2023 en Ellinor blijft schrijven met en nummers krijgen van een aantal van de grootste van Nashville, maar nu heeft ze ook een nieuwe opwindende samenwerking gevonden in de producer Amir Aly, thuis in Zweden. De eerste single ‘How I Love You’ verschijnt op 8 juni en wordt direct na de zomer gevolgd door meer muziek.

Met boekingen voor concerten die binnenstromen en een fanbase die exponentieel groeit, lijkt Ellinors geweldige opkomst van de afgelopen twee jaar haar tot een internationale naam te maken.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%