Blog

Hans vd Velde – Good old country song

today1 september 2023 5

Achtergrond
share close

Begon zijn zangcarrière 38 jaar geleden op een personeelsfeest. Voor de lol deed hij mee om op te treden als Neil Diamond dat ging hem zo goed af dat hij door is gegaan. Daarna ging het snel, jaren 70/80 muziek waren hem op het lijf geschreven. Neil Diamond, Elvis Presley, Bruce Springsteen, noem maar op. En natuurlijk allemaal covers

Door persoonlijke omstandigheden kwam alles een paar jaar op een laag pitje, maar hij bleef optreden.

Na een aantal jaren ging het allemaal weer beter en ontmoette hij Janneke en pakte de draad weer op, het repertoire werd danig uitgebreid. Nederlandstalig, Engelstalig, Duitstalig, niets is te gek. Ook de apparatuur voor de optredens werd gemoderniseerd, zelfs een heuse autocue, omdat je geen 500 liedjes uit je hoofd kunt leren, behoort tot de standaarduitrusting. Kortom een veelzijdige artiest.

Het motto doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is hem op het lijf geschreven, geen poespas en met beide benen op de grond blijven staan.

Na een aantal covers te hebben vertaald naar dingen uit zijn leven wil hij nu iets voor hemzelf hebben. Hij heeft de stoute schoenen aangetrokken en is gaan zoeken en gevonden in de persoon: Tim Hemme. Ook die heeft veel betekent want Hans wist hier natuurlijk niks van, hij heeft hem goed geholpen en een compleet pakket rolde eruit, daar is het nummer ‘’Good Old Country Songs ‘’     (tekst Hilde Vos) ontstaan.

Te streamen vanaf 1 september

https://www.youtube.com/watch?v=HQJUoge1mLs

 

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%