Blog

Jeroen Weerdenburg maakt met nieuwe single ‘Samen’ kans op deelname landelijk songfestival

today8 september 2023 6

Achtergrond
share close

Het zijn spannende tijden voor Jeroen Weerdenburg. Hij is namelijk één van de 8 finalisten van Het Regio Songfestival voor Noord-Holland. Jeroen hoopt voldoende stemmen te behalen zodat hij met het nummer ‘Samen’ doorgaat naar de landelijke finale. Van 31 augustus tot en met 20 oktober kan er gestemd worden via https://www.nhnieuws.nl/nieuws/318304

De drie kandidaten die uiteindelijk de meeste stemmen verzamelen, mogen het live tegen elkaar opnemen voor een jury van NH Nieuws en hun partner NH Pop. Die jury bepaalt de winnaar, die de provincie Noord-Holland mag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in november. Maar liefst 2 producers hebben gewerkt aan dit vrolijke lied dat omschreven kan worden als Nederlandstalige pop. Op die manier hoopt hij de emotie over te dragen aan zijn publiek.

Het woordje samen heeft voor Jeroen een hele belangrijke betekenis. Hij is van mening dat samen over het algemeen veel gezelliger is dan dat je er alleen voor staat. Daarnaast is het delen van lief en leed met alles wat daarbij hoort één van de belangrijkste aspecten in het drukke leven van Jeroen. Heel toevallig kreeg hij van 1 van zijn vaste teamleden, Tony Neef,  een tekst aangereikt die Jeroen als het ware op z’n lijf geschreven is. Omdat Jeroen een persoon is die overal bij betrokken wil zijn was hij bij de volgende stap, namelijk de opname van het nummer, ook heel kritisch. Omdat hij diegene is die het lied uitdraagt moet het op zijn manier gepresenteerd worden. Gelukkig kan hij bouwen op de ervaring en kennis van producer George Koning en medecomponist Mark Pepping. Ten opzichte van de eerste opzet is het tempo versneld en zijn er live instrumenten aan toegevoegd. Met name het rustgevende gitaargeluid én de pakkende blazers geven deze productie het bekende kersje op de taart. Producer Sander Maas heeft uiteindelijk de finale mix gemaakt met als gevolg dat alles tot in de kleinste details is uitgewerkt.

Aan NH Nieuws vertelde Jeroen dat muziek een deel van hem is en dus iets waar hij zich in thuis voelt, of hij het nou schrijft, zingt of luistert. Het liefst zou hij willen dat zijn muziek mensen dat stukje gevoel geeft wat hij erin stopt. Dat is dus met ‘Samen’ meer dan gelukt. Voor wat betreft de clip, hiervoor heeft hij zijn kennis Karel benadert omdat hij vanuit een andere invalshoek filmt. Ze hebben uitvoerig het script besproken zodat alles beweeglijker en dynamischer op beeld zou komen. Als je de clip ziet kun je concluderen dat dit inderdaad het geval is.

Achter de schermen is Jeroen, zoals hij al eerder aangaf, bezig met de voorbereidingen van een tweede album. Daar neemt hij echter

ruim de tijd voor, want ook voor dit project staat perfectie op de eerste plaats. Overigens zullen er in 2024 nog een 4-tal nieuwe singles de revue passeren voordat de nieuwe verzamelaar wordt uitgebracht.

De single ’Samen’ wordt in eigen beheer uitgebracht en is verkrijgbaar vanaf 6 september 2023. De clip is te bewonderen op Youtube en de socials van Jeroen Weerdenburg.

 

Jeroen is te boeken via www.jeroenweerdenburg.nl

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%