Blog

sStayne – I Never Left

today29 september 2023 1

Achtergrond
share close

Biografie sStayne

sStayne is een solo project van Sander Steneker, eerder actief als frontman van grunge rockband Quiet as Always, naast zich zo veel mogelijk te mengen in lokale studio’s, zowel bij 8501 Indie in Joure, als op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

“sStayne is een project waar ik alles compleet op eigen instinct kan invullen, van het schrijfproces tot de mastering en alle stappen er tussen. Voor de single I never left heb ik hulp ingeschakeld van maar twee mensen, Neil Arts voor het inspelen van de drums en Johan Jager voor hulp in het mastering proces.”

“Door alles zelf te doen kan ik zonder externe factoren mijn eigen visie tot leven brengen. Daarnaast kan ik het in eigen tijd doen wanneer ik er ideeën voor heb, aangezien ik bijna alles gewoon thuis kan maken.”

Met sStayne wil Sander een combinatie van Indie, alternative Rock en Grunge tot z’n limieten trekken, maar ten alle tijden zijn eigen invloeden en werkwijzen hiervan de basis laten zijn. “Als ik zelf naar muziek luister varieert dit al snel van vroege Coldplay tot Alice in Chains, en van Jacob Collier tot Gojira. In de muziek die ik momenteel schrijf komen elementen van vrijwel dit gehele spectrum terug, wat vervolgens een uitdaging is om tot een samenhangend geheel te brengen, maar ik hou wel van een uitdaging.”

“Wat de toekomst zal brengen is nog niet bekend, waarschijnlijk eerst meerdere singles of een EP, maar ik wil in de toekomst ook aan albums gaan werken, en misschien wel een live band samenstellen om de muziek op de planken echt goed tot zijn recht te laten komen.”

Hiervoor zal nog veel moeten gebeuren, maar ideeën zijn er genoeg, dus wie weet!

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%