Blog

Marko Poucki – De Zee

today20 oktober 2023 2

Achtergrond
share close
Singer songwriter MARKO POUCKI (46) brengt op 20 oktober 2023 zijn nieuwesingle De Zee uit, in samenwerking met producer/songwriter Michel Wijninga. De Zee is een carpe diem-lied pur sang. Het gaat over Marko zijn wens om ooit nog eens een verre reis te gaan maken met een oude camper en zolang die wens nog geen realiteit is, erover te fantaseren. Maar bovenal roept het lied op om het geluk te pakken als je het ziet liggen! Bio Marko is een Groningse liedjesschrijver en zanger. Hij is geboren in Delfzijl en op zijn 18e verhuisde hij naar Groningen om Rechten te studeren. Op de muziekschool in Delfzijl is de liefde voor muziek ontstaan. Daar speelde hij eerst toetsen in verschillende bandjes, maar ontdekte al snel het zingen. Als tiener schreef hij zijn eerste liedjes, destijds nog in het Engels. Toen hij net in Groningen woonde stapte hij over naar Nederlandstalig, waarin hij zich veel beter kan uiten en dichter bij zichzelf blijft. Ook nam hij vanaf die periode regelmatig liedjes op, solo of met bevriende muzikanten. Iedere zaterdagmiddag was hij die tijd te vinden als huispianist van De Drie Gezusters in Groningen, waar hij vooral covers zong. Maar het smaakte naar meer. In 2000 won Marko zowel de jury- als de publieksprijs op het Noord Nederlands Liedjes Festival met zijn lied Niets te zien. Ook stond hij dat jaar in de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland en speelde hij onder meer op Noorderzon. Marko was die tijd regelmatig te gast bij verschillende regionale en landelijke radiostations. Kort daarna doofde zijn muzikale periode tot niet meer dan een waakvlam…. Hij rondde uiteindelijk, met de nodige vertraging, zijn studie af, ging werken en werd vader. Toch bleef de muziek als een rode draad door zijn leven lopen. Regelmatig kwam er een lied dat gewoon geschreven móest worden. Zijn liedjes flirten met zowel kleinkunst als Nederpop. Hij schrijft om vast te leggen wat niet vast te houden is, om maar niet te vergeten wat uiteindelijk toch vergeten wordt. Zijn gedachten en gevoelens zet hij om in woord en muziek. Hij begeleidt zichzelf op de piano en is geïnspireerd door troubadours als Ramses Shaffy, Frank Boeijen en Stef Bos.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%