Blog

Roy van der Veen steekt “Het geluk dat ik miste” in een verfrissend nieuw jasje

today29 oktober 2023 3

Achtergrond
share close

Als in een feesttent een piratenfeest plaatsvindt en als uit de geluidsboxen ‘Het geluk dat ik miste’ van de formatie De Four Tak knalt, dan weet je zeker dat het publiek bij het horen van de eerste tonen luid “Even leek alles een droom voor altijd, maar dat was maar schijn….even was alles verdoofd met geluk onze zorgen maar klein” meezingt. Omdat Roy van der Veen met deze muziek is opgegroeid leek het hem een leuk idee om deze plaat in een nieuw vaatje te gieten, maar dan niet in een uptempo versie met alle toeters en bellen, maar in de stijl van de originele versie die dateert uit 1983.

Hij nam daarvoor wederom contact op met producer Roy Otters (ANRO Productions). Het is overigens de derde single die Roy van der Veen in 2023 lanceert. Roy:’ Mijn insteek om deze plaat opnieuw uit te brengen is om het publiek naar ouderwetse Nederlandstalige muziek te laten luisteren. Ondanks dat dit nummer al vaker is gecoverd, denk ik dat mijn versie op een rustige manier het verhaal vertelt zoals het moet zijn. Ik ben van mening dat bij het gros van de plaatjes die het afgelopen jaar aan de lopende band zijn gecoverd, de volkse kant van het levenslied wordt weggeschoven.

Ik weet zeker dat heel veel mensen dat met mij eens zijn. Roy heeft op subtiele manier mijn wensen vervuld en daar horen natuurlijk accordeonklanken bij. Je hoeft maar iets te roepen en Roy doet exact wat je van hem vraagt. Ik ben hier echt heel tevreden mee. De volgende single die op 6 januari 2024 zal verschijnen heb ik ook al opgenomen. Dat is ook een cover, maar ééntje die tot nu toe nog niet (her) ontdekt is.’ De single ‘Het geluk dat ik miste’ is vanaf 28 oktober 2023 te streamen bij de bekende portals.

De clip is te bewonderen op Youtube en de socials van Roy van der Veen. De beelden van de clip zijn ook geschoten door Roy Otters. Het gezelschap toog daarvoor op een stralende dag naar De Apenheul in Apeldoorn.

Roy is te boeken via www.royvanderveen.com , via 06-11536501 en bij Zijlstra Sound & Events.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%