Blog

Loek’s Band zet Single ‘Blues Zweet en Tranen’ op de band’

today9 november 2023 3

Achtergrond
share close
De Singer Songwriter Loek Duinmeyer heeft een nieuw lied gemaakt voor op zijn Loek’s Band. Loek bedacht dit lied toen hij dik na sluitingstijd weer eens het café uitgeduwd moest worden na een gezellige samenzang aan de bar.
De titel van deze single is ‘Blues Zweet en Tranen’ en geeft het gevoel weer van een man die na het verlies van zijn vrouw in zijn oude stamcafé weer wat gezelligheid gaat opzoeken. Na een vermakelijke  avond wordt hij onderweg naar huis door weemoed overvallen als hij zich realiseert dat hij na deze gezelligheid straks wel weer in een leeg huis thuis komt.
Voordat hij thuis was had hij het eerste couplet en het refrein in de zesachtste beat en sfeer van ‘Bring it on Home to me’ van The Animals al in zijn hoofd. Thuis gelijk de gitaar gepakt en een paar mineurvallen toegevoegd en met zijn mobieltje op video, de melodielijn ingezongen om deze niet de volgende ochtend vergeten te zijn.
‘Blues Zweet en Tranen’ was geboren. Het lied zal ook mede dankzij zijn buurman en begenadigd gitarist Robin de Ruiter een gevoelige snaar raken. Hoewel Loek samen met Robin ook nog volop bezig zijn met het realiseren van het Engelstalig album ‘Loek Over The Country’ geeft hij dit Nederlandstalig lied nu in november 2023 als single uit als herinnering aan zijn eigen verlies.

 

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%