Blog

BONNIE – Little Death

today12 november 2023 3

Achtergrond
share close

‘Little Death’ is gebaseerd op een uitspraak van de Zwitserse Formule 1-legende Jo Siffert, die het leven van een racer beschreef met de woorden: ‘elke dag een kleine dood, elke nacht een beetje liefde’.

Jo Siffert leefde zijn droom vroeger, toen Formule 1-auto’s werden aangedreven door V8-achtcilinder zuigermotoren en de veiligheid van de coureurs een trivialiteit leek. Met veel talent en koelbloedigheid werd hij een legende en zijn vroege dood op het circuit van Brands Hatch GB in 1971 versterkte zijn status. Zijn snelheid op de baan en zijn stijl naast de grid maakten hem uitmuntend.

In «Little Death» vertelt BONNIE op melancholische en tedere wijze het verhaal van Jo Siffert.

«Little Death» is geschreven door Hoffi Hofstetter, de sympathieke partner en songwriter van BONNIE en werd opgenomen in Soundfarm Studios Kriens Zwitserland door Marco Jencarelli. Naast Marco Jencarelli op gitaar waren er Chris Heule op Wurlitzer Piano en Jwan Steiner op Drums. De opnamesessie was een live-opname in de studio – zonder koptelefoon. BONNIE en Hoffi hebben de afgelopen jaren maar liefst 100 nummers geschreven, geproduceerd en uitgebracht.

Naast Spotify voeren wij een promocampagne voor traditionele media.

BONNIE heeft de afgelopen 8 jaar 4 albums en 4 EP’s opgenomen en in dezelfde tijd tot 300 shows gespeeld. Hoogtepunten waren een tournee met Vintage Trouble in 2022 en een optreden op Donauinselfest Vienne in 2023.

BONNIE’s muziekstijl wordt omschreven als «Vintage Soul and Roll» – een mix van Rhythm and Blues, Soul, R’n’R en Funk. In 2019 kwam BONNIE binnen op nummer 5 in de Zwitserse albumlijsten met «The Gap I».

Haar liefde voor muziek en mensen in het algemeen heeft vele deuren geopend en zorgde ervoor dat ze zich op podia over de hele wereld op haar gemak voelde. Tijdens haar optredens zijn we er in haar teksten en melodieën getuige van dat ze haar innerlijke godin heeft gevonden en vrijgelaten. Haar warme stem en charismatische aanwezigheid op het podium hebben haar verder geliefd gemaakt bij veel fans over de hele wereld.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%