Blog

John Bergeron – Please Make A Deposit

today17 november 2023 5

Achtergrond
share close

Ik ben opgegroeid in de straat van Bayou Lafourche in Thibodaux, een prachtig Cajun-stadje in Zuid-Louisiana. Het was als een grote familie. Het leek alsof iedereen iedereen kende. Ik zou door de hele stad kunnen fietsen. Ik voelde me veilig.

Natuurlijk stond er bij ons thuis een piano en mijn moeder, die lerares was in de eerste klas, moet er een spel van hebben gemaakt, want ik kan me niet herinneren dat ik heb leren spelen. Ze vertelde me dat ik rond de leeftijd van 4 of 5 begon. Tegen de tijd dat ik 7 was, droeg ze me over aan een pianoleraar en ik heb nooit meer achterom gekeken. Op 14-jarige leeftijd speelde ik in een negenkoppige pop/soulband die in de clubs werkte en op 17-jarige leeftijd arrangeerde, speelde en produceerde ik muziek in studio’s in New Orleans. Ik had het geluk mee te doen aan een country-/rockmusical die op Broadway werd uitgezonden toen ik 21 was.

Nadat het toneelstuk in New York was afgelopen, ging ik terug naar Louisiana, waar ik mijn pad als singer/songwriter vond en mijn echte carrière begon. Platencontracten, publicatieaanbiedingen, spelen en produceren tijdens opnamesessies waren altijd aan de gang, maar wat ik ook deed, ik was altijd gedreven om op te treden, te schrijven en mijn muziek op te nemen. Het was niet zo dat ik een keuze maakte, maar de muziek leek mij te hebben gekozen. ‘Story of a Songwriter’ gaat over het feit dat er geen keus is en dat het hoofdverhaal in de liedjes leeft. Natuurlijk zal ik erover schrijven, maar als je zin hebt om te luisteren, hoor je dit verhaal zich ontvouwen in de muziek, en gaandeweg zal ik schrijven over enkele van de herinneringen die deze reis vergezelden.

Helaas is er nog geen video van.

 

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%