Blog

Simonne Draper – La Danza dei Bassi

today3 januari 2024 11

Achtergrond
share close

La Danza dei Bassi (Portretten in gitaar, 2019)
Geschreven door Simonne Draper
Gitaren: Helena Slavíková en Simonne Draper Percussie: Jiri Zmek
Simonne Draper is de Tsjechische componist en gitarist van akoestische en klassieke muziek met een sterke band met Engeland dankzij haar Engelse familie. Simonne Draper bracht het grootste deel van haar jonge leven door met studeren in de hoop een carrière in de rechten te verwerven en maakte een ommekeer om haar ware passie, het componeren van klassieke en orkestrale muziek, na te streven. Beïnvloed door verschillende muziekstijlen, waaronder Spaanse en Latijns-Amerikaanse gitaarmuziek, is dat zo in haar muziek blijkt duidelijk dat ze klassiek is geschoold in de Spaanse gitaar door haar veelheid aan talentvolle technieken en intelligente vlagen die door de nummers heen worden gepresenteerd.

Na te hebben gewerkt met de bekende gitarist en componist Milan Tesař aan het conservatorium in Praag, werd Draper onlangs lid van de Czech Composers Society en voltooide ze haar album ‘Portraits In Guitar’, uitgebracht door het onafhankelijke platenlabel MSR Classics in 2019. kreeg recensies van a
een aantal publicaties, waaronder de Amerikaanse klassieke muziektijdschriften Fanfare en American Record Guide, die ook te zien waren op radio’s in een groot aantal Europese landen, zoals Classic FM in Praag of BBC Radio Kent. Haar muziek wordt recentelijk ieder jaar gespeeld op het ‘Days of Contemporary Music Festival’ in Praag. “De muziek van Simonne Draper is alsof je naar bruisend faience-aardewerk kijkt, geglazuurd in echt blauw en wit porselein, wat staat voor verzadigde helderheid en helderheid. De geluidskwaliteit is onberispelijk.” (ConcertoNet, 2019)

“Het is (Simonne’s) gitaar, en haar melodieuze inventiviteit, die de sterren zijn op deze cd…ik vond het buitengewoon plezierig…Draper speelt prachtig gitaar, in een klassieke stijl die lyrisch en zuiver is… Dit is muziek om van te genieten… het is soepel en heel gemakkelijk om van te houden… De wereld heeft meer schoonheid als deze nodig.'(Fanfare, 2019) ‘Tien stukken die hier gehoord worden zijn direct in hun aantrekkingskracht en vaak angstaanjagend mooi en suggestief ….je zult waarschijnlijk het hele programma willen toelichten!” (Phil Muse, Atlanta Audio Club, september 2019)

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%