Blog

Wesley van Doesburgpresenteert gevoelige single‘Rijkdom van vreugde enverdriet’

today6 januari 2024 2

Achtergrond
share close

Precies vijf weken nadat Wesley van Doesburg samen met Opa Wiggert de vrolijke meezinger ‘Wij gaan stappen’ lanceerde, presenteert de zanger uit Almere vol trots z’n nieuwe single ‘Rijkdom van vreugde en verdriet’. Vanzelfsprekend verschijnt deze gevoelige plaat bij z’n vaste platenlabel Rood-Hit-Blauw. Voor Wesley kan deze productie, die opgenomen is bij M-Works in Enschede o.l.v. producer Maarten de
Groot, wellicht resulteren dat de naamsbekendheid van Wesley enorm kan groeien. Het lied, geschreven door Henny Thijssen, was namelijk bedoeld voor Koos Alberts. Vanwege het overlijden van Koos op 28 september 2018 is de demo bij Thijssen op de plank blijven liggen.

Wesley: ‘We beginnen goed in het nieuwe jaar. Iedereen die mij kent weet dat Koos Alberts mijn grote voorbeeld is. Op het podium zing ik ook heel vaak liedjes van hem met een lach en een traan. Na een aantal jaren trouw met producer Roy Otters te hebben gewerkt kreeg ik de kans om met Maarten de Groot in zee te gaan. Dat heeft alles te maken met samenwerking die ik met Henny Thijssen ben aangegaan. Hij zag mij afgelopen zomer in Hilversum tijdens een optreden een ‘Koos Alberts’ medley
zingen en sprak me nadien aan dat ik een mooie stem had. Omdat Henny wel potentie in me zag, gaf hij me z’n telefoonnummer met het verzoek om hem een keer te bellen. Een paar dagen later zat ik al bij hem thuis om te luisteren naar hetgeen hij voor mij kon betekenen.

Hij vertelde dat hij me graag wilde begeleiden naar een hoger level en stelde voor dat ik ‘Rijkdom van vreugde en verdriet’ als een soort ode naar Koos toe, op mocht nemen. Ik vond het natuurlijk een hele eer om een lied dat Koos vanwege zijn ziekte niet meer op single uit kon brengen, door mij een vervolg zou krijgen. Ook de toestemming die Joke Alberts gaf, leverde een paar traantjes bij me op. Mijn stem komt op de single ook heel anders over dan ik gewend ben. Zelfs mijn ouders en opa hadden na het beluisteren van het nummer niet in de gaten dat ik diegene was die het lied zong. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open en ben ook heel erg blij met de steun van Henny en natuurlijk ook die van Ronald Visch waar ik jaren vol tevredenheid m’n liedjes uitbreng.’

De CD single ‘Rijkdom van vreugde en verdriet’ is vanaf 3 januari 2024 verkrijgbaar en te streamen via de bekende platforms. De clip, opgenomen door Filming Today is te bewonderen bij de TV zenders en op Youtube.
Wesley van Doesburg ‘rijkldom van vreugde en verdriet’Een Rood-Hit-Blauw
productie!
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/wesley-van-doesburg/
Link naar de track:
https://lnk.fuga.com/wesleyvandoesburg_rijkdomvanvreugdeenverdriet-1
Link naar de videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=fmkhlMybWSQ
Onze speciale dank gaat uit naar Cafe de bosrand Putten voor hun medewerking1

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%