Blog

Lon en Hans – Storm

today12 januari 2024 2

Achtergrond
share close

Lon, geboren als Lonneke Jantina Afina Geerts, zag het eerste levenslicht op 8 Juli 1972 in Emmen en groeide op met muziek.

Haar vader was veel onderweg als drummer en zanger bij de Band de Telstars en de Pioniers, die als bruiloft band erg actief waren. Het nummers Celblok nr 10 of Hilly Billy country Lilly is bij de piraten een veel gedraaid nummer.

Al heel jong had ze haar eigen radio en pick-up op haar kamer en ze elke dag muziek afspeelde om dan luidkeels mee te zingen. De LP van Dolly Parton was 1 van de favorieten en werd helemaal grijs gedraaid en tijdens intieme momenten met anderen waagde ze zich er wel eens aan om een liedje te zingen.

Haar vader heeft altijd geprobeerd haar mee te krijgen om naar de muziekstudio te gaan, maar de verlegenheid was te groot om deze stap te ondernemen.

In 2002 is ze geëmigreerd naar Duitsland en is ze in haar dagelijkse leven actief als verpleegkundige in de buiten klinische intensive zorg in Duitsland. De tijd daarvoor toen ze nog in een verzorgingshuis werkte, was ze ook met de bewoners veel aan het zingen en kenden ze haar als de zingende zuster.

In december 2012 heeft ze de moed bij elkaar verzameld, omdat dat de gezondheid van haar vader verslechterende en hij geen muziek meer kon maken, heeft ze „Goodbye “een cover van Emmylou Harris opgenomen om haar ouders te verrassen. Dit was de aanzet om verder te gaan, al duurde het toch 10 jaar voordat er weer iets ontstond.

In de Coronatijd kwam ze in contact met Jacqueline Detert en heeft ze de Duitstalige Single „Alles wird Gut“, opgenomen, als duo Jahlo.

Helaas ontbrak het Jacqueline aan de tijd om verder te gaan en heeft Lon besloten om alleen verder te gaan.

Na het opbreken van Jahlo in 2023 bracht ze haar nummer „Together but alone“ uit. Dit nummer heeft ze speciaal voor haar echtgenoot gemaakt die ten tijde aan depressies leed en was dit haar manier om haar liefde voor hem te tonen.

Na alle leuke reacties die ze heeft ontvangen is ze aan haar nieuwe nummer „Storm“ gaan werken. Lon wilde graag richting de rockmuziek, omdat ze daar enorm van houdt. De bedoeling was dat ze dit met haar echtgenoot zou gaan doen, gezien haar man met een enorm zware stem kan zingen, maar haar echtgenoot haakte echter af. Tim Hemme, de componist stelde Hans van der Velde voor om deze rol over te nemen, maar tijdens de opnamen in Studio „Het Atelier“ liep het net even anders dan dat was voorgesteld. Al snel werd met toestemming van Lon, besloten dat Hans van der Velde wat meer regels ging invullen en daar ontstond een prachtig duet met Hans.

Het nummer „Storm“, Geschreven door Angela Radtke, moest over liefde en storm gaan en dat heeft Angela goed kunnen verwoorden.

12 Januari 2024 is de release van „Storm“!

Hans van der Velde

26-07-1964 

Lonneke Huigen – Geerts

08-07-1972 

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%