Blog

Rick Whittell – If love is really love

today16 februari 2024 1

Achtergrond
share close

Rick Whittell – uit Zweden met Engelse roots uit Casterton, Engeland

Een sensationele carrière begon (2018) laat in zijn leven na twee levensbedreigende ongelukken – gedwongen (door een dokter) om te proberen gitaar te spelen om gewonde handen te redden, schreef veel liedjes, werkte samen met enkele van de beste muzikanten in Zweden en stuurde vervolgens enkele demo’s op verschillende wereldwijde singer/songwriter/rock/pop-sites en geloof het of niet – maar liefst 29 (!) van de nummers bereikten de top van de internationale of Zweedse hitlijsten, waarbij Spotify werd vermeden – gericht op nieuwe nummers met melodieuze referenties uit de jaren 60 en 70 en teksten uit een lang leven – over het leven – om in jezelf te geloven, en de juiste keuzes/beslissingen in het leven te maken en JA of NEE te leren zeggen – wanneer dat nodig is.

Er is gefilmd en over hem geschreven in artikelen in Zweedse kranten – en uitgezonden op de radio – Tegenwoordig zijn zijn liedjes 2,5 miljoen keer afgespeeld op het net (zonder Spotify…), hij heeft volgers uit meer dan 60 landen en hij heeft duizenden berichten en mail ontvangen van muziekluisteraars over de hele wereld, maar nog steeds relatief onbekend in Zweden – zijn huis

2023 – Vier originele albums + nieuwe edities van deze albums – geremixt/gemasterd met bonusnummers – Radio uitgezonden in de VS, Canada, Duitsland, Australië, Europa, Griekenland, Spanje, Vietnam, Japan en andere landen ..

Hij werkt sinds twee jaar 24/7 aan een conceptalbum “WHO AM I” dat hopelijk eind 2023 uitkomt.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%