Blog

Preztone – For You

today23 februari 2024 3

Achtergrond
share close

Toon Porrez, bekend onder zijn artiestennaam Preztone, werd geboren in 1980 in Gent, België. Al op jonge leeftijd omringd door muziek groeide hij op met een DJ-vader, ondergedompeld in de wereld van vinylplaten. Als tiener bezocht Toon platenwinkels, waarbij hij voortdurend nieuwe muziek ontdekte en zijn passie ontwikkelde.

​Begin jaren 2000 werd Toon ondernemer en opende hij een loungebar in Gent die uiteindelijk omgevormd werd tot een dansclub. Het was gedurende deze tijd dat zijn DJ-carrière een vlucht nam. Tegelijkertijd waagde hij zich aan het modellenwerk nadat hij ontdekt was door een fotograaf, waarbij hij op beide gebieden succes boekte.

​Preztone bouwde door de jaren heen een substantieel publiek op en speelde talloze optredens in de Gentse nachtscène en in heel België. Zijn maandelijkse evenement, Love Boat Party, werd een iconische sensatie in zijn geboortestad.

​De Covid-19-pandemie markeerde een keerpunt in de carrière en het leven van Preztone. Hij kanaliseerde de uitdagingen en inspiraties van deze periode in het creëren van muziek en realiseerde uiteindelijk zijn lang gekoesterde droom om muziekproducent te worden. In mei 2021 bracht Preztone zijn eerste cover uit, “Weekend”, en sindsdien heeft hij nog acht nummers geproduceerd, waaronder covers, remixen en originele nummers.

​Preztone’s meest gestreamde nummer op Spotify, ‘Spaceship’, heeft meer dan 187.000 streams verzameld, op de voet gevolgd door ‘Pay Up’ en ‘Come Closer’. Zijn muziek, een mix van pop, tropical house en deep house, heeft een publiek over de hele wereld veroverd en is op internationale radiostations te horen geweest.

​Terwijl Toon Porrez zich blijft ontwikkelen als Preztone, blijft hij toegewijd aan zijn vak en deelt hij zijn unieke geluid en goede vibes met muziekliefhebbers overal ter wereld. Blijf ons volgen voor meer spannende ontwikkelingen in zijn carrière als DJ en muziekproducent.

Op Spotify en Youtube is de single nog niet te vinden.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%