Blog

Studeo – YOU’RE SAFE WITH ME.

today1 maart 2024 4

Achtergrond
share close

BIO – STUDEO 2023
Toen Jeremy en Christine Stork eind jaren zeventig voor het eerst hun krachten bundelden (in de populaire coverband Casablanca), hadden ze geen idee wat de toekomst zou brengen, of dat hun verbintenis (zowel huwelijks- als muzikaal) zou uitgroeien tot de prachtige, genre-tartende mix van melodie, zang en eersteklas productie. Als Studeo heeft het geleid tot meerdere single-, EP- en albumreleases wereldwijd, een sterke relatie met de Amerikaanse platenmaatschappij Bongo Boy Records en vele internationale prijzen.

​Met een schat aan talent en tientallen jaren ervaring (Jeremy speelde gitaar voor Melbourne’s Moby Dick voorafgaand aan de oprichting van Casablanca, in het voorprogramma van Australische legendes als de ​Little River Band, AC/DC en ​Skyhooks​; Christine heeft gespeeld in meerdere coverbands en is een formeel geschoolde zanger), de liedjes van Studeo zijn net zo verfrissend echt als hun liefde voor de muziek en elkaar blijvend is.
Na de release in 2017 van niet één maar drie EP’s (waaronder twee nummers die op internationale onafhankelijke hitlijsten stegen naar niveaus die voorheen ongezien waren door een Australische onafhankelijke act), tekende Studio bij Bongo Boy Records, die hun nummer ‘Our Perfect Place to Be’ opnam. ” op een verzamel-cd, “Love Is.” Dat nummer won vervolgens de onderscheiding Jazz/Blues Song of the Year tijdens de Josie Awards 2018 (beschouwd als de Grammy’s van onafhankelijke muziek), gehouden in Dollywood in Pigeon Forge, Tennessee. In augustus 2018 bracht het label het eerste volledige album van het duo uit, “These Are Our Days”.
In 2019 werd het tweede volledige album van het duo uitgebracht, ‘You’re The One’, in 2020 gevolgd door een ander volledig album, ‘Dancing On the Beach’ en een EP, ‘The Storm’. Jeremy en Christine bleven hun muzikale en songwritinghorizon in 2021 verbreden met een nieuw volledig album, “Life’s a Journey.” De eerste single van het album, ‘Secret Hideaway’, won de categorie ‘Jazz’ in de World Songwriting Awards voor het voorjaar van 2021, en het duo werd ook geëerd met de Akademia 2021 Rising Star Award voor uitzonderlijk talent en doorzettingsvermogen op het gebied van muziek. tijdens buitengewone tijden. “Secret Hideaway” won ook een zeer prestigieuze InterContinental Music Award voor “Best Of Australasian Jazz”, met wereldwijde winnaars gekozen door een jury van meermaals bekroonde componisten en songwriters die hebben samengewerkt met Ricky Martin, Celine Dion en Gloria Estefan , Selena Gomez, Miley Cyrus en Grammy-genomineerde artiesten en muziekbegeleiders.

Studeo sloot 2021 af met een nieuw album, “Silence” (dat al wereldwijd wordt uitgezonden), een nieuwe VIDEO en – natuurlijk – MEER AWARDS EN AIRPLAY.

Het nieuwe jaar 2022 begon met hun opname op de “Volume XX”-compilatie van Bongo Boy Records (ook opgenomen op “Volume XXI” in 2022). De relatie met Bongo Boy Records ontwikkelde zich met de productie van een aantal geweldige muziekvideo’s die wereldwijd positieve aandacht krijgen binnen de filmindustrie. Studeo behaalde ook succes op de wereldwijde filmfestivals met hun video “Silence” die dit jaar een selectiepercentage van ongeveer 90% behaalde.
Studeo’s huidige album voor 2023, “Find Your Destiny”, werd uitgebracht op 16 januari 2023. Het album bevatte nummers die waren geschreven tijdens de covid-lockdown in Melbourne en tijdens de reizen van de Stork in 2022. Het artwork van de albumhoes voor “Find Your Destiny” is een silhouet genomen op de prachtige Malediven….
Een nieuwe projectuitdaging van Bongo Boy Records om een kinderliedje te schrijven voor het aankomende album “Kidz and Katz”, resulteerde in het nummer “Baby Don’t Cry”, een slaapliedje. Dit is een voorbeeld van de breedte van het genre die Studeo kan bereiken met hun songwriting.
Andere videoreleases, waaronder ‘In The Nick Of Time’, ‘Rain Down On Me’, ‘Find Your Destiny’ en ‘Right Now’ hebben een grote impact op de filmfestivalmarkt. Successen in prijzen en verdere nominaties hebben 2023 op een positieve manier voor Studeo afgetrapt.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%