Blog

Dennis Eijkemans covert Zweedse Megahit

today9 maart 2024 2

Achtergrond
share close

“Dans” zo heet de nieuwe single van zanger Dennis Eijkemans. De Eindhovenaar heeft al enkele bekende songs op zijn naam waaronder, ‘Proosten op het leven’ en ‘Stapelgek op jou’. Aan zijn lijstje kan hij nu ook dit vrolijke uptempo liedje toevoegen. Deze nieuwe single “Dans” is een cover van een bekend Zweeds nummer dat in 2012 een Megahit was.

“Ik was op vakantie in Zweden waar ik vrienden heb wonen”, vertelt Dennis. “We reden in de stad Malmö toen ik een leuk nummer op de radio hoorde. Het was een lekkere popsong met een heel catchy melodie. Later op de avond was ik het nummer nog steeds aan het neuriën, dus ik vroeg aan mijn vrienden wie de artiesten waren. Het bleek te gaan om het lied ‘Där jag hänger min hatt’ van het artiesten duo Norlie & KKV. Een zanger en rapper die in 2012 een enorme Top40 hit hadden met dit liedje in Zweden.”

“Eenmaal terug in eigen land besloot ik een Nederlandse tekst te schrijven op deze melodie. De originele versie is elektronisch gemaakt, terwijl ik voor mijn versie heb gekozen voor live instrumenten. Verder heb ik het rapstuk weggelaten en vervangen door een 2e couplet. Daarna ben ik contact gaan zoeken met de Zweedse auteurs om de song uit te mogen brengen want ik wist
natuurlijk niet of zij deze grote hit uit handen wilden geven.

Ik heb er behoorlijk veel moeite voor moeten doen. In totaal hebben 3 componisten aan dit liedje gewerkt, wat wil zeggen dat ze alle 3 hun goedkeuring moesten geven. Ik had een demo opgestuurd en kreeg uiteindelijk positief nieuws dat ik het liedje in Nederland mag releasen”, legt Dennis uit en hier is het eindresultaat.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%