Blog

Dawn Rix – Painkiller

today15 maart 2024 3

Achtergrond
share close

Dawn Renae Rix is een natuurtalent! Hoewel het misschien een veelgebruikte term is in de muziekwereld, is het in het geval van Dawn een perfecte omschrijving. Geboren om te zingen, bestond haar eerste enthousiaste publiek uit familie en vrienden, maar ze betrad al snel het podium om op te treden in schoolmusicals en lokale concerten.

In een zee van vergelijkbare artiesten die de hedendaagse countrymuziek overspoelen, is deze aantrekkelijke inwoner van West-Virginia de meest verfrissende entertainer die Music Row in lange tijd heeft bezocht. Sinds haar vijfde trekt Dawn de aandacht van het publiek, verrast door het horen van ‘de grote stem die uit zo’n klein meisje komt’. “Ik denk dat ik altijd al heb willen optreden”, lachte de kleine brunette tijdens een rustig moment in een studio in Nashville. “Om vijf uur gebruikte ik het trappenhuis als mijn podium en een hand vol kwartalen en een jukebox was alles wat ik nodig had.” Het denkbeeldige publiek van Dawn werd al snel werkelijkheid. Van Scholarship talentenjacht tot zingen tijdens de pre-inaugurele presidentiële ceremonies in 1988 en de wereldberoemde Breeder’s Classic, presentaties in het beroemde Nashville Palace tot het openen van een show voor de legendarische ‘Whispering’ Bill Anderson, tot het verbazen van de menigte van 40.000 mensen en haar collega’s. 167e Air National Guardsmen op de WV Thunder Over The Bridge Air Show, Dawn was een winnaar.

Veel van de grote nationale beurzen hebben Dawn Rix ook ontdekt, waaronder Six Flags in New Jersey, Walt Disney-themaparken en de West Virginia State Fair. Maar optreden om in haar levensonderhoud te voorzien stond niet voorop in haar gedachten. “Ik ben me ervan bewust geworden dat ik heel veel dingen heb om dankbaar voor te zijn”, zegt Dawn. “Ik vond het belangrijk om evenveel tijd te besteden aan degenen die een beetje hulp nodig hadden.” En hulp deed ze. Als je Dawn’s lijst met optredens leest, is het verbazingwekkend dat iemand zoveel terrein had kunnen bestrijken. Dawn heeft een groot deel van haar tijd besteed aan liefdadigheidsorganisaties als de United Way, “Just Say No”, March of Dimes, Hospice, jaarlijkse lokale bloedinzamelingen, Special Olympics en het St. Jude’s Children center, om er maar een paar te noemen.

Haar oprechte verlangen om een verschil te maken werd duidelijk toen ze oprichter en voorzitter werd van Autism-The Missing Piece-Org, een passie die werd aangewakkerd door de noodzaak om het bewustzijn over autisme te vergroten en ALLE mensen te ondersteunen die door autisme zijn geraakt! In het hele Tri-State-gebied staat ze doorgaans bekend als “Little Miss Dynamite”, wanneer ze het podium overneemt als een vaste attractie en optreedt met de band!
Nu haar vaardigheden verfijnd zijn, probeert Dawn haar eigen soort countrymuziek uit in Music City. Ze streefde een levenslange droom na en voltooide haar tweede album in Nashville, terwijl ze internationale nominaties en erkenning verzamelde. Haar prijzen stapelen zich op, waaronder de World Songwriting Award en ISSA Song of Year voor haar zelfgeschreven hit ‘Tennessee Miles’, Who’s Who Female Vocalist of the Year, 2022 Red Carpet Awards in Holland Christmas Song ‘Home With Him’ en Vocal Event. I Wanna Be Holdin You” met Billy Gaines, rocknummer van het jaar 2021 Just Give Me The Bottle, WSA Gospel Song of the Year “Bent Not Broken”, Hustler Awards Top 10 en winnaar van het countrygenre, JMA Social Impact Song of the Year 2021. Ze sloot een artiesten- en publishing-deal met het in Nashville / ° Atlanta gevestigde platenlabel Emanant Music!

De resultaten zijn opwindend en uniek, omdat ze, in de woorden van Dawn, gewoon ‘doet wat van nature komt’.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%